Skocz do zawartości

[Opona] Geax Mezcal 2.3

Lucek17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Nadszedł czas na zmianę opony napędowej. Do tej pory jeździłem na Geax Saguaro 2.2. Opona dość szybka i co najważniejsze pewna (przyczepność).

Jednak w miejscu gdzie obecnie mieszkam, większość dróg to asfalt albo szuter. Przeszukując forum znalazłem informacje o Geax Mezcal 2.3, że są niby tak samo przyczepne jak saguaro i cechują się mniejszymi oporami toczenia.

Czy ktoś z Was osobiście użytkował Mezcal-e o tej szerokosći? Ponoć na mokrym lepiej sobie radzą, niż ich poprzednia generacja w wersji 2.1.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Mam Mezcale 2.3 drutowe na fullu, obydwa koła. Nie mogę się odnieść do węższych wersji, ale ogólnie opona bardzo daje radę nawet na mokrej nawierzchni, o ile jest ona odpowiednio twarda (droga, znaczy się). Ponoć w 2.3 klocki są wyższe i przez to profil stał się agresywniejszy, na ile wierzyć nie wiem, ale Geax twierdzi, że to teraz laczek AM/Enduro, więc powinna zadowolić wybrednych nawet przy ostrym ciśnięciu. Opory toczenia są niziutkie, opona jest bardzo szybka mimo dużego balona (2.3 realne, jest wyraźnie większa od np. RK 2.2 ), świetnie amortyzuje. Uważałbym z nią na konkretnie śliskiej nawierzchni, typu mokre kamienie, korzenie itp., raczej średnio radzi sobie w błocie i piachu, ale nie jest też tragicznie, po prostu wymaga odrobiny wyczucia. Imho świetny allrounder z nastawieniem na twarde podłoże i suche warunki.

Napisano

Chciałbym zmienić Saguaro 2.2 na Mezcale 2.3, tylko mam pytanie czy wersja Mezcali 2.3 bedzie tak przyczepna jak Saguaro, bo wiem ze Mezcal 2.1 plywal w terenie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...