Kiciok Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 https://www.youtube.com/watch?v=EmGWeHMRqJc Krótka piłka - JUŻ centrować, czy JESZCZE jeździć? Nie wiem skąd to się wzięło, możliwe, że przy odkręcaniu kasety trochę przekombinowałem. Chyba, że przez mocno nabite oponki, obręcz dostaje po tyłku.
mklos1 Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 Jeżeli Ci to przeszkadza to tak. Kaseta - raczej nie. Jeżeli koło jest młode to jest to normalne. Poczekaj jeszcze trochę 1000-1200 km aż obręcz się "ułoży" i dopiero oddaj do centrowania.
Kiciok Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Napisano 18 Czerwca 2014 Z tym kołem były trochę przeboje. Czasami coś mi cyka w nim, ale już ogarnąłem, że to szybkozamykacz. Niestety przez to dałem koło do naciągania szprych, jest sztywne i przez dłuższy czas było idealnie proste, ale ostatnio coś musiało się stać. Stawiam albo na te zabawy z kasetę, albo coś komuś w garażu przewróciło się na moje koło, ale mi o tym nie wspomniał mniejsza. Na boki nie trzęsie, hamulcom nie przeszkadza, ale po prostu chciałem zapytać, czy lepiej wycentrować to od razu, czy można tak śmigać, żeby potem się nie dowiedzieć, że mogłem dać od razu, bo "teraz to już po ptokach obręcz do wymiany"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.