Skocz do zawartości

[licznik]bezprzewodowy na szose

Vujo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Licznik jak licznik. Sygnał łapie ładnie. Jak Ci odpowiada ilość funkcji to bierz. Ja mam 1606L i teraz kupiłem 16.12. Brak kabelka jest fajny;) polski język miły. Mnie się podoba. Wziąłem wersję z pomiarem kadencji.

Napisano

Jeśli w poprzednim nie przeszkadzał Ci kabel, to po co? Miałem brać bezprzewodowy, ale patrząc na to, ile urządzeń może wywołać zakłócenia... podziękował.

Napisano

to zależy :)   ja na baranku używam dodatkowo klamek przełajowych, i ogranicza mi to pole manewru - nawet gdybym nie używał to chciałbym żeby i licznik i lampka były możliwie blisko środka, takie przyzwyczajenie

ten sam dylemant miałem na prostej kierownicy w innym rowerze - ale dla innych oczywiście to może nie być problemem.

także dopiero taki sposób mocowania jak na fotce umożliwił mi  używanie jednocześnie lampki i licznika bez zakłóceń;)

res_P1070421.jpg

Napisano

Mam sigmę 16.12 STS. Na początku szukałem opinii, trochę się naczytałem o tym, jakie to bezprzewodowe złe.

No i cóż, zrobiłem już 150km rowerem. Nie zgubił ani razu sygnału, lampka obok licznika (ta sama strona kierownicy).

A o samym liczniku, fajne bajerki w stylu podświetlenie, temperatura itd. Brak kadencji, żałuje, że nie dopłaciłem tych 40zł.

Z wad bezprzewodowego to baterie trzeba częściej zmieniać, i włącza się dopiero po chwili. Ale serio, licznik na plus - nigdy więcej dyndającego kabla.

Napisano

cs100 działał mi ponad rok codziennie, potem przeleżał rok w szufladzie, teraz nadal działa, wszystko na jednej baterii (czy zestawie , nie wiem co jest w środku)  , a ja go kupiłem już używanego.

z tym że cs100 nie ma podświetlenia, więc może jest oszczędniejszy - gdybym miał pewnie co chwile bym w nocy naciskał ;)

ja nie jestem przeciwnikiem bezprzewodowych, na pewno są wygodniejsze - teraz kiedy pogodziłem go z lampką  pewnie następny też będzie bezprzewodowy

Napisano

To fakt, to jest argument nie do podważenia,ale może ktoś jednak używał tego Biona i ma coś do powiedzenia o jego + i - .Czy naprawdę w porównywalnych pieniądzach nr1 jest Sigma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...