Barins Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Witam mam problem z amortyzatorem: Rock Shox XC 30 TK + manetka: poplock Otóż gdy podniosę rower i niewielkiej wysokośći spuszczę go na ziemie przy zwolnionym amortyzatorze słychać pojedynczy dźwięk strzelania wydobywający się z blokady przy amortyzatorze . Gdy zrobię to samo z zablokowanym amortyzatorem nic nie słychać. Proszę o rozpatrzenie tematu i oddanie odpowiedzi o co chodzi i czy mam się czym przejmować Pozdrawiam Barins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Możesz bardziej opisać owo strzelanie ? czy wstępuje podczas jazdy czy tylko przy pojedynczym uderzeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barins Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Podnoszę przednie koło na 10 cm od ziemi i spuszczam samowolnie koło uderza o ziemie i słychać pojedynczy strzał. Występuje to także podczas jazdy gdy zrobię to samo z rowerem. ale podczas normalnej jazdy gdy amortyzator pracuje nie odrywając się od ziemi tego nie słychać. Myślę że to może być związane z blokada bo słyszę jakby w blokadzie coś przeskakiwało nie wiem może tam jakiś ząbek jest i to on przeskakuje i mam się tym nie przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Ja wstępnie obstawiam brak, lub uszkodzenie podkładki falistej w sprężynie powietrznej. http://www.forumrowerowe.org/topic/163560-amortyzatorproblem-po-serwisie/ opisane na końcu wątku. Widelec nowy czy z 2 reki ? był kiedykolwiek rozbierany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barins Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 No to go na gwarancje, nie powinien stukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozek Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 mam ten sam problem w Suntour NCX-D-Lite LO myślałem, że po prostu ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jak byś nie zwrócił uwagi to dział rock shoxa, mają diametralnie inną konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi