tomi85 Napisano 17 Czerwca 2014 Napisano 17 Czerwca 2014 Witam, od niedawna mam w/w nawigację i jest problem z poprawnym kierowaniem mnie z punktu A do punktu B ;/ Tzn. Nawigacja tak wylicza drogę, że nadrabiam z około 15 % - 25 % drogi czasem ;/ albo jak dziś chciałem ustawić kurs przez las kabacki do powsina ( Warszawa ) to kierowała mnie na około lasu ;/ Taka sytuacja dzieje się kiedy próbuje adres wbić bezpośrednio w GPS'ie... Jeśli natomiast przesyłam trasę z telefonu bądź kompa to jest wszystko ok.... Tak czy inaczej dziwna sprawa, tym bardziej, że to urządzenie nie kosztuje mało ;/
zekker Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 A jak masz ustawione profile wyboru trasy? Ustaw rower górski, najkrótszy dystans i powinno być lepiej. Pozostaje jeszcze kwestia mapy, np. Edge Touring średnio współpracuje z PL Topo, bo w mapie nie są zapisane dane o rodzaju drogi i profile nie działają prawidłowo.
tomi85 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Napisano 18 Czerwca 2014 Gdzie to sie ustawia ? Ponieważ znaleźć nie moge :/ znalazłem typ aktywności dla jazdy - czynnosc do obliczenia trasy: wyzn. trasy bezpośredniej rower kolarstwo rekreacyjne jazda górska jazda samochodem jazda motocyklem pieszy wędrówka Alpinizm jazda terenowa Zastanawiam się nad jazdą górską czy może terenową. Wie ktoś może czym one się tak naprawdę różnią dla w/w gps'a przy wyznaczaniu trasy ?
zekker Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 U mnie jest w narzędziach/opcjach "Opcje wyznaczanie trasy"
FigoiFago Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Czy któryś z Was może napisać o wrażeniach z użytkowania tego sprzętu? Zastanawiam się nad zakupem Garmina EDGE 800 lub MIO Cyclo 305.
tomi85 Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Napisano 19 Czerwca 2014 Czy któryś z Was może napisać o wrażeniach z użytkowania tego sprzętu? Zastanawiam się nad zakupem Garmina EDGE 800 lub MIO Cyclo 305. ale ja mam edge 810 a nie 800
FigoiFago Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Myślę, że poza kilkoma dodatkowymi funkcjami liczniki nie różnią się zbytnio.
tomi85 Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Napisano 19 Czerwca 2014 w takim razie powiem tak... sądziłem, że za taką kase nawigacja w nim będzie chodzić znacznie lepiej ( być może jest to spowodowane moją niewiedzą i coś w ustawieniach źle ustawiłem ) tak czy inaczej jeśli chodzi o samą nawigację to jestem odrobinę rozczarowany.... po za nawigacją to mamy tam szereg naprawdę interesujących funkcji jak np. rytm, z tym że większość tych funkcji (według mnie) jest przeznaczona dla bardziej zaawansowanych riderów. Także jeśli jesteś amatorem który od czasu do czasu wsiada na rower to lepiej kupić coś tańszego ponieważ większości tych funkcji które oferuje edge 810 po prostu nie wykorzystasz.
FigoiFago Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Dzięki za informację. Myślałem też O Garminie Dakota 20 i chyba ten sprzęt kupię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.