mort3n Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Cześć, mam pytanie.. czy 15,5km w 43 minuty ze średnią prędkością 21,4km/h na mtb to jakaś tragedia czy ogólnie znośnie? Nie mam zamiaru być mistrzem czasówek, po prostu czysta ciekawość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colek Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Zawodowcem nie jestem ale dla mnie to dobry czas bo ja do pracy kilka razy z rzędu ostatnio 9.7km średnia prędkość ok 20,5km/h robię w około 30minut, ale wiem że mogę lepiej. Miałem sytuacje że burza siedziała mi na tylnym kole i dojechałem w 23 minuty... nie wiem z jaką średnią bo licznik nie wyzerowany miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Zadane pytanie nie ma sensu, bo przedstawiłeś za mało danych. Na MTB jeździ się najczęściej w terenie, a teren terenowi nierówny - możesz jechać po szutrze albo po dużych kamolach, możesz podjeżdżać techniczną ścieżką albo taką zjeżdżać, a możesz też jechać po płaskim... Chyba rozumiesz, że nie da się tak od razu powiedzieć czy ta Twoja średnia to mało czy dużo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 W terenie to bardzo szybko. Na szosie rowerem mtb - hm....nie ma się czym chwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort3n Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 W sumie to wybaczcie bo bez podania nawierzchni to słabo skomentować.. A więc tak, nawierzchnia to kawałek ścieżki rowerowej, a reszta to droga z płyt betonowych ale nie jest gładka, płyty są co kawałek popękane lub pozapadane więc jeśli chodzi o komfort jazdy porównałbym to z korzeniami, a kawałek to szuter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Moim zdaniem jest ok. Chociaż nie ma co tu za bardzo oceniać, bo zmiennych jest zbyt wiele... każdy człowiek jest inny, ma inny organizm. Do tego dochodzi rower - napęd, kapcie, geometria... warunki pogodowe i oczywiście teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort3n Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Nie chciałem się dowiedzieć że jestem mistrzem, chciałem po prostu takiej średniej obiektywnej oceny jak to wygląda.. a Wy jakie macie czasy na dystansie 15km i w jakich warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Takie porównania kompletnie nie mają sensu. Głównym czynnikiem w terenie, jeszcze ważniejszym niż nawierzchnia są przewyższenia. Chcesz się w prosty sposób porównać do innych, zainstaluj sobie Stravę na komórce i sprawdź na tzw. segmentach jakie są twoje wyniki w porównaniu z innymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort3n Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Nie chcę porównywać.. Chcę tylko z ciekawości dowiedzieć jakie czasy mają inni, na jakim dystansie i na jakiej nawierzchni.. Zero porównań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 ... i przy jakim poziomie wysiłku. Ta sama osoba pokona ten sam odcinek raz w 10 minut a raz w 20, bo raz pojedzie na maksa, a raz w tempie wycieczkowym. Wartość informacji o które prosisz jest znikoma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 · Ukryte przez Fenthin, 20 Czerwca 2014 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 20 Czerwca 2014 - Brak powodu EDIT Odnośnik do komentarza
Tomek21001 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 W piątek 69km,średnia 9,2km/h. Wróciłem skonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Nie chciałem się dowiedzieć że jestem mistrzem, chciałem po prostu takiej średniej obiektywnej oceny jak to wygląda.. a Wy jakie macie czasy na dystansie 15km i w jakich warunkach. 43km średnia 28.4km/h , na 15km jestem w stanie wykręcić ok 29-30km/h . Full 130/120mm skoku , niezbyt strome podjazdy po płytach betonowych plus asfalt oraz ścieżki w lesie http://www.endomondo.com/workouts/358701577/5953461 Wysiłek oceniam na jakieś 70-80% możliwości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort3n Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 No i właśnie chciałem się dowiedzieć czegoś takiego, nie porównują nikogo do innej osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 jechalem w niedziele zawody indywidualna jazda na czas, teren lekko pagorkowaty, 15km, rower szosowy, wynik 25:02. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Chyba najprościej będzie ocenić, jak wrzucisz jakiś plik z zapisem trasy (np. z Navime, Stravy itp). Wtedy ewentualnie będzie można cokolwiek powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamF Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Ja z kolei jeżdżę głównie po centrum Warszawy, po ulicach, trochę po DDRach jak już nie mam innego wyjścia, jednorazowo odległości do ~5 km. Rower to cross na dosyć cienkich, szosowych oponach, ale z bagażnikiem i torbą z książkami Przeważnie średnia wychodzi mi w okolicach 18-20 km/h, maksymalna najczęściej 27-29 km/h, czasem 33-35 jak trafię na zieloną falę. Jak to w centrum miasta - co chwila światła, przejścia dla pieszych, skrzyżowania, dosyć krótkie odcinki które da się przejechać bez zwalniania - bez takich atrakcji pewnie dałbym radę wyciągnąć wyższą średnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
missmisery Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jak jeżdżę po mieście to nie potrafię wyciągnąć średniej większej niż 20 km/h. Z prostej przyczyny - jeżdżę dość ostrożnie, hamuję z wyprzedzeniem jak widzę dziecko, człowieka z psem itd. Natomiast na pozamiejskiej trasie asfaltowej ok 40 km miewam zwykle 23-24 km/h, jak noga dobrze podaje docisnę do 25 km/h (ale potem umieram). Jestem bardzo zadowolona z tych średnich i nie przejmuję się wynikami "wymiataczy" Po utwardzonych leśnych ścieżkach utrzymuję dość swobodnie ponad 20 km/h. Rower crossowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jak patrze na swoje wyniki z zeszłego roku jeszcze... 56km średnia 18km/h czy 30km średnia 20,4 Wczoraj bez ani jednego postoju 30km średnia bliska 28km/h, na 50km 25km/h mogę zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 ja jeżdżę na trekkingu w większości rekreacyjnie asfaltem przy średniej prędkości 23km/h, przy jeździe z górki albo gdy wiatr w plecy prędkość dochodzi do 28-30km/h, na podjazdach 18km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klenczonu Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 To może i ja napiszę. Wczoraj wycieczka asfaltem do Krynicy Morskiej. Przejechane 110 km ze średnią prędkością 23,3 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ja wczoraj zrobilem 85km ze srednia 28km. 60km jest raczej rowno z delikatnymi podjazdami, a 25km to spory podjazd i zjad i tak w kolko. Rower na kolach 26 i oponkach RK 2.2 Mysle ze to calkiem przyzwoity wynik, choc jeszcze ciut moglbym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ja robię 10 km ze średnią 22, w czasie 25 min po płaskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 To ja i napiszę: dziś 36km ze średnią 28,5km/h w czasie 1,5h, po szosie 2 podjazdy na wysokość mostu nad autostradą A4 Dobrze, kiepsko, czy może być? Choć taki podjazd to nic, zasuwam na nim 25-27km/h. Jazda praktycznie bez wiatru. Na dystansie 107km średnia 25,9 W terenie jeżdżę z AVS 23. W górach nie byłem, żadnych zjazdów dość stromych nie miałem, 51,8km/h to max prędkość z wysokości ok. 15m o dł. 300m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Wycieczki teren zróżnicowany z przewagą płaskiego, głównie asfalt: ~100 km średnia ok. 25 km/h ~50 - 70 km średnia ok. 27 - 29 km/h ~30 średnia 30 km/h + (rekord 32,4 km/h) Teren to inna bajka bo tutaj sporo innych czynników ma wpływ na średnią. Kands Energ 1100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.