Bejker Napisano 17 Czerwca 2014 Napisano 17 Czerwca 2014 Czesc. Ostatnio zauwazylem ze kolo z tylu jest krzywo usadzone. Na dole trójkąta jest ściągnięte w lewo i tak samo pomiędzy widelkami u góry. Patrzac na to mam jedna mysl- prawa strona jest wygięta na bok przez co jest krzywe u góry i przez to ta strona jest trochę blizej przodu przez co kolo idzie u dolu w lewo. Udali mi sie ustawic kolo tak aby bylo u góry prosto ale wtedy nakrętką od szybkozamyczka nie jest u samej góry tego miejsca gdzie ma byc i jest za nisko. Co skutkuje momentalnym wypięciem sie kola. Jak myslicie ? Czy to moze kolo ? Byla wymieniona oś i moze dystanse są źle dobrane i za bardzo rozpychają ? Jeśli potrzeba jutro zrobie zdjecia. Sprobuje tez przelozyc nowe kolo od kolegi który mial taki sam problem i w swoim giancie brass prostowal ramę domowymi sposobami. Dodam ze mam rower Scott aspect 60 na v brake. Dzieki
LUKASZ1980 Napisano 17 Czerwca 2014 Napisano 17 Czerwca 2014 Reklamuj,ja to przechodziłem z Scott Aspect 20.Wymienili po pół roku.
Bejker Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Napisano 17 Czerwca 2014 Rower ma trochę ponad 2 lata. Czy po takim czasie jeśli nie byly robione przeglądy w serwisie tylko sql robilem wszystko w domu mam szanse na uznanie gwarancji ?
LUKASZ1980 Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 Jeśli masz "Podręcznik użytkownika" na stronie 24 są warunki gwarancji. http://www.scott.pl/dokumenty/scott%20-%20instrukcja%20i%20gwarancja%202013.pdf .Tutaj na 13 ,poczytaj trochę.Według mnie powinni uznać,masz trzy lata gwarancji na ramę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.