Skocz do zawartości

[obręcze] Jakie obręcze do 29" 23mm szerokość wew. pod 83kg no tubes.

Mateusz30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie.

Co możecie polecić? Zastosowanie to maratony w północnej Polsce i treningi. Niekoniecznie lekko. Zależy mi na trwałości.

Ważę 83kg.

Na razie znalazłem tylko ZTRy w okolicy 200PLN. Czy jest jakaś alternatywa?

Dzięki.

Napisano

DT Swiss 533d mają 22 mm i Dartmoor Rocket mają 22,4 mm - za 200 zł będziesz miał po 2 takie, a co do trwałości to polecane są do enduro, więc tragedii być nie może.

Na pierwszych jeżdżę i nie mam na co narzekać :thumbsup:

Napisano

seraph: Dzięki za odp.

GhostTwrc: Obręcz jest za wąska. Nadaje się do przełaja co najwyżej. Założysz na to 2.0 i będzie płaska jak naleśnik. Opona musi być dobrana do odpowiedniej obręczy. Co mi paru gramach, jak w zakrętach nie będzie trzymać.

Napisano

Obręcz jest za wąska. Nadaje się do przełaja co najwyżej. Założysz na to 2.0 i będzie płaska jak naleśnik. Opona musi być dobrana do odpowiedniej obręczy. Co mi paru gramach, jak w zakrętach nie będzie trzymać

Zakładam na to opone 2.2 i wcale nie jest płaska i trzyma w zekretach, nawet tych górskich , producent przwiduje ja do MTB koło jest sztywne i po 7000 km w tym 4 maratonach nie wymaga centrowania . Szkoda ze ZTR sa miekkie i gna sie jak plastelina:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...