gajutrw Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Jest sens przesiadac sie z Epicona SF11 na ta Rebe? http://allegro.pl/show_item.php?item=4337423691 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Jeżeli chodzi o tak stara rebe różnicy nie będzie ani w wadze ani w pracy. Jednak reba ma lepszy tłumik i jest to dual air ... to jedyne plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 jest to dual air ... to jedyne plusy. Pod warunkiem że starczy cierpliwości na ustawianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Co kto lubi Reba może być kapnie lżejsza ale nieznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Hm dzieki Panowie za odopwiedz. Konkretnie chodzilo mi wlasnie o jej kulture pracy, wiec jesli jest nie zauwazalna to odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Prosto z paczki oba chodzą marnie po zrobieniu na cacy czuć przewagę reby w pracy tłumika o możliwości konfiguracji nie wspominając. Zakładam że nie liczysz gramów ale tu też jest różnica. Różnice są na tyle nie duże, że jeśli nie jesteś zawieszeniowym freak'iem to spokojnie możesz się bujać na Epiconie, to spoko wideł. Ja bym zajeździł i dopiero szukał szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Pod warunkiem że starczy cierpliwości na ustawianie. Co Wy tak zawsze negatywnie o tym ustawieniu? Straszycie tylko, a to przecież nie taka trudna sprawa. Co do tematu to jest to gra niewarta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Jeżeli chodzi o różnice reba epicon. Robiłem sf11 kumplowi. Stwierdziłem ze zaleje go olejem. Nie wiem czy ty tylko ten model czy wszystkie, ale jego uszczelki średnio się nadają na takie smarowanie widelec pracuje elegancko, z dołu nic nie cieknie, jednak uszczelki zostawiają spore smugi. Tutaj jednak jakość uszczelek RSa bija na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Niestety, uszczelki Epicona szału nie robią, gąbeczki też są z dziwnego materiału, mało chłonnego i sztywnego. Osobiście spróbowałbym je zastąpić tymi od RS'a. Ludziska to generalnie leniuchy, napompują tak jak mówi tabelka na amorku i śmigają. Mało komu chce się kombinować a jeszcze mniej ludzi zna zasadę działania sprężyny powietrznej w swoim widelcu, więc eksperymentują na ślepo ...i z tego bierze się niechęć do dual-air'a który jest(a raczej był) ikoną i symbolem amorków RS. Dziś zamiast padaczkowatego solo wolałbym fox'a albo manitou. Tam powietrzna jest tylko pozytywna, negatywna na zwykłej klasycznej sprężynie i jakoś działa doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Osobiście spróbowałbym je zastąpić tymi od RS'a. Próbowałem bo mam kilka kompletów ... dać sie da ale sa za duże ... trzeba wymyślić technologie wsadzania albo skombinować węższe, może z tych nowszych podejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Wydaje mi się, że z tych nowszych spokojnie siądą. Przy okazji jak będę miał jakiegoś epicon'a na stolę, obadam i dam znać czy pasuje bezkolizyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Jeszcze średnice mocowania uszczelek ... bo tego nie wiem, jak by jeszcze uszczelki od RSa dał to będzie nie do zajechania. gąbeczki też są z dziwnego materiału bo to panie krążki filcowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 bo to panie krążki filcowe są W moim są z porowatej gumy, nie wiem jak to się fachowo nazywa ale ma strukturę jak gąbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Może zależy to od rocznika ... w starszych były na pewno filce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi