Fenrir Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Witam, chciałbym przemienić mój rower na 69er? Po co mi to 1) Brak zepsucia geometrii ramy, bo ze tyłu zostaje 26' 2) Połączenie cech 29' i 26' - idealna trakcja, szybsza prędkość, większa kontrola roweru. 3) Dorównywanie w prędkości szosówkom Plany zakupu Sierpień - mostek, kierownica Wrzesień - http://allegro.pl/kolo-przod-shimano-wh-mt55-29-i4321431834.html Listopad - Opona, XCR 29 http://allegro.pl/suntour-xcr-lo-29-blokada-disc-czarnyy-i4318416773.html ewentualnie przejściówka pod taperowaną główkę Teraz pytanie 1) Czy rzeczywiście będzie tak idealnie? 2) Czy nie zepsuje tym geometrii roweru 3) Jak w efekcie końcowym to wygląda?
Mod Team adamos Napisano 16 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2014 1) Brak zepsucia geometrii ramy, bo ze tyłu zostaje 26'2) Połączenie cech 29' i 26' - idealna trakcja, szybsza prędkość, większa kontrola roweru. 3) Dorównywanie w prędkości szosówkom
Mod Team anarchy Napisano 16 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2014 :D dobre dobre.....Kolega wyszuka sobie taki temat na tym forum, zwie się to to : [rowery nietypowe] Tłuściochy, Różnokołowce, 29+, Monstercross, Jedynaki, Bezprzerzutkowce, itp... przeczyta CAŁY (!) i wszelkie wątpliwości minął jak ręką odjął
ska Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 1) Brak zepsucia geometrii ramy, bo ze tyłu zostaje 26' 2) Połączenie cech 29' i 26' - idealna trakcja, szybsza prędkość, większa kontrola roweru. 3) Dorównywanie w prędkości szosówkom OMG brakuje tutaj pytania ile mam schudnąć by poprawić trakcje
Mod Team anarchy Napisano 16 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2014 spokojnie, spokojnieKolega coś widział, gdzieś coś słyszał. Dobrze węszy ale nie do końca.Różnokołowiec to świetny wynalazek. Nie chciałbym jednak Fenrirowi podawać ciasteczka na talerzu ale jest temat (wspomniany wyżej) idealny na takie rozterki i polecam tam zaglądnąć (szczególnie początek)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.