adithetank Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Debile od znaków Drogowcy chcą zabić rowerzystów Skrzyżowanie Grunwaldzkiej/Bażyńskiego Przy Hali Olivi Naprzeciw Mcdrive , Zgłosiłem Juz Na Policje I Do Wydziału Ruchu Przy Mnie 2 Auta Hamowały Z Piskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Przepraszam co zgłosiłeś? Że ktoś uprzedza, że na przejściu mogą być niewidomi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 pewnie byś właśnie na nim zginą , na nitce w stronę Gdyni jest zielone , ale na nitce w strone gdańska czerwone zasłonięte przez znaki i ludzie wpadają prawie pod auta @Puklus dałem link do tego tematu w częściej otwieranym dziale , ale moderator Puklus wykazał się myśleniem przewyższającym te które zaprezentowali ludzie od znaków i zamiast poprawić tamten temat wywalił go do kosza z powodu niezgodności z regulaminem , ale co tam niech ludzie giną , na forum porządek musi być kolego Puklus zamiast wyrzucać temat do kosza i kazać mi czytać regulamin , zwrócił byś uwagę na to co mam poprawić , albo sam to zrobił , tu chodzi o to aby informacja dotarła jak najszybciej do jak największej ilości odbiorców z gdańska , tylko do tego trzeba czegoś więcej niż urzędniczego myślenia które właśnie zaprezentowałeś jak bym dał wcześniej w nawiasie kwadratowym to na widoku ogólnym forum nie widać by było najważniejszej części tytułu : "uwaga zabójcze skrzyżowanie" , które przyciągnie najwięcej ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Po to ludzie mają mózgi, żeby się na skrzyżowaniach rozglądać i jeśli nie widać sygnalizatora, to się chwilę zastanowić. Nie pierwsze i nie ostatnie błędne oznakowanie, więc nie siej paniki proszę. Tym bardziej że obecnie lewoskręty też mają własne światła i nie ma możliwości, aby ruch był puszczony w czasie zielonego na przejściu. Jak dla mnie decyzja admina słyszna, śmietnikowy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 ani Ciebie ani puklusa tam nie było , przy mnie jednego gościa samochód by potrącił , wyhamował ale w pedał uderzył zderzakiem , a inny miał pełne gacie bo auta przed nimi gwałtownie hamowały , jednego zdążyłem uprzedzić i bardzo mi podziękował , ludzie jadą odruchowo , tu nie widzą świateł ,dalej widzą zielone i jadą ,najważniejsze choć sam nie sprawdzałem że drogowcy to poprawili , a takie teksty o panice to podejrzewam Puklus swoich klakierów przysyła Ciebie tam nie było i mimo pracującego mózgu nie zauważyłeś , że na bliższym przejściu jest czerwone , więc lewo skręt pokazywał zielone i stąd te hamujące samochody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Od 3 lat przejeżdżam w poprzek tego skrzyżowanie w drodze do i z pracy 2 razy dziennie. Zależnie od świateł jedną lub drugą stroną. Nikt mnie jeszcze nie potrącił, nikt nie hamował z piskiem. Wystarczy zdjąć klapki z oczu i zachowywać się jak uczestnik ruchu, a nie jak święta krowa. Miałem za to wątpliwą przyjemność być potrąconym gdzie indziej, co nie oznacza, żeby wchodzić na forum i spamować dział wątkami o morderczych ulicach. Jesteś uczestnikiem ruchu, masz swoje obowiązki. Sprawdzanie wskazań sygnalizacji jest jednym z nich i nikt za ciebie tego nie zrobi. Obserwacja innych uczestników ruchu też nie zaszkodzi. Skoro wiesz, że lewoskręt ma swoje światła, to nie wchodź, gdy juz jadą. Proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Pomijając słowne przepychanki uważam, ze sama informacja o źle działającej sygnalizacji, złym oznakowaniu czy po prostu miejscu niebezpiecznym jest na forum jak najbardziej wskazana i nie jest to żadne sianie paniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 już jest naprawione , wcześniej znaki informacyjne zasłaniały sygnalizator na ścieżce rowerowej , nitka jezdni w stronę Gdańska , widoczne dobrze i wyraźnie sygnalizator na nitce w stronę Gdyni pokazując zielone mylił rowerzystów po tej stronie , bo oni mieli czerwone ja również zauważyłem że mam czerwone , ale na moich oczach auta hamowały z piskiem przed rowerzystami , nie każdy jeździ tamtędy codziennie , nie wszyscy są zawsze skupieni , oznakowanie było nieprawidłowe i już zostało poprawione , a ja nie reaguje w ten sposób że jak ja sobie daje rade bo zawsze uważam, to mam w 4 literach innych , każdy może mieć chwilową niedyspozycję , być akurat rozkojarzony i po to zamieściłem ten temat na forum rowerowym w dziale pomorskie , tu największa szansa , ostrzec jak najwięcej ludzi wątek ma 330 wyświetleń , jeśli choć 1 z tych osób przeglądających zwróciła uwagę na tym przejściu to dla mnie to już sukces @szych skoro jeździsz tak wspaniale tamtędy to pewnie zauważyłeś ten defekt , tylko zastanawia mnie co tobą powodowało nie zgłaszając go ? bezmyślność że skoro ty to widzisz to każdy MUSI to widzieć , czy zawiść , ja jestem lepszy bo zauważyłem inni niech się martwią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.