Skocz do zawartości

[koła] Koła 700C do roweru Cross'owego do 1000zł

krajes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję do swojego roweru crossowego kół o rozmiarze 700c.

Rower to Cube Tonopah Pro:

http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Cube-TONOPAH-PRO-black-anodized-2013/3054

W chwili obecnej jeżdżę na obręczach Alexrims:  Alex EN24 Disc.

Jednak chciałbym zmienić koła z piastami na coś lepszego, maksymalnie do 1000PLN. Czy może ktoś polecić komplet kół, najlepiej mocowanie tarczy na 6śrub, jeżeli będzie z center lockiem to też nie ma problemu. 

Z góry dziękuję za pomoc i sugestie,

Krzysiek

Napisano

Określ,czego potrzebujesz.Seryjne koła Cube na Alexach są dość ciężkie,ale przede wszystkim miękkie jak plastelina.Wystarczy mocno pocisnąć na stojąco a widać jak przód pływa.To w zasadzie jedyna wada tego roweru,reszta same zalety.

Seryjne koła mają piasty na kulkach,te z linku będą miały bardzo podobne bebechy trochę ładniej zapakowane.

Szukasz zysku na masie,trwałości i bezawaryjności,sztywności,wyglądu?

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Zależy mi na prędkości, zatem sztywność i lekkość będzie mile widziana :)

Z góry dzięki za odpowiedź!

Jak będą trwałe to też będzie mile widziane ;)

Pozdrawiam

Krzysiek 

Napisano

Określ,czego potrzebujesz.Seryjne koła Cube na Alexach są dość ciężkie,ale przede wszystkim miękkie jak plastelina.Wystarczy mocno pocisnąć na stojąco a widać jak przód pływa.To w zasadzie jedyna wada tego roweru,reszta same zalety.

Seryjne koła mają piasty na kulkach,te z linku będą miały bardzo podobne bebechy trochę ładniej zapakowane.

Hej

Tak się składa, że mam też Cube na tych samych kołach. Zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź na temat wagi mianowicie na stronie producenta podane jest:

http://www.alexrims.com/product_detail.asp?sc=1&cat=19&cat2=21&pid=67

700C, 622X19, 500g, ERD: 601

To co proponujesz Shimano WH RX31 Waga: przód 912g, tył 1096g. Wygląd na to, że ważą 2 razy tyle. O co chodzi? Czy ktoś podaje złe wartości czy się minąłeś z prawdą?

Napisano

o co proponujesz Shimano WH RX31 Waga: przód 912g, tył 1096g. Wygląd na to, że ważą 2 razy tyle. O co chodzi? Czy ktoś podaje złe wartości czy się minąłeś z prawdą?

Na stronie alexrims masz chyba wagę samych obręczy.

Dochodzą szprychy i piasty. Tak mi się wydaje ....

Napisano

Wydaje mi się że Crest będzie nieco za szeroki do roweru crossowego

Mogę Ci zaproponować następujący zestaw:

Piasty Novatec 711 i 712sb

Szprychy Pillar PSR Aero 1528

Obręcz WTB Frequency i19 29er

Zestaw za 1000zł

Masz w nim łatwe w obsłudze piasty, jeśli nie będą jeżdzone w błocie to nie będą sprawiać problemów

Mocne szprychy Aero

Obręcz o szerokości 19mm na której możesz założyć wąskie opony

Jak byś był zainteresowany to pisz na priv ;)

Napisano

Jak to zwykle bywa, jak się robi zakupy do jakiejś sumy to nie ma opcji żeby się jej utrzymać :)

Moja decyzja padła na zestwa:

Obręcze:  No Tubes ZTR Crest 29" czarne
Piasty: Novatec NT-D711 przód, NT-D712SB tył czarne
Szprychy: DT SWISS AEROLITE czarne

Kwota: 1329PLN

Zobaczymy jak będą się toczyły :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...