Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Mam głupi problem, bo nie wiem czy iść do serwisu z takim czymś http://zapodaj.net/9db2174b2b0db.jpg.html czy mnie nie wyśmieją jak im powiem żeby mi tego całego suporta odkręcili ;x. I tu się chciałem was zapytać czy ten klucz w ogóle chyci to "wejście" na klucz zapomnialem dodać, że ten czerwony spray to miejsca w których nie ma tych "ząbków" o które klucz może się zaczepić
seraph Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 A co ich to obchodzi? Płacisz to masz prawo oczekiwać usługi - nie to dziękujesz i wychodzisz Zdjęcie mi nie wchodzi sprawdź link. Te wypusty to pourywałeś sam czy tak było? Jeśli ich nie ma tylko kilku to nie powinno być problemu raczej.
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2014 Prawdopodobnie nie będą chcieli sie tym zając, bo to kłopotliwe. Ale samemu da rade to odkręcić ... tępy płaskownik, młotek i powolutku az sie odkręci. To lewa strona wiec odkręcasz w lewo.
dziobolek Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 ...czy mnie nie wyśmieją jak im powiem żeby mi tego całego suporta odkręcili ;x. ... Tego się nie dowiesz, póki nie spróbujesz Wszystko zależy od człowieka w serwisie - jak będzie chciał pomóc, to spróbuje, jak trafisz na chama i cwaniaka to rozłoży ręce i może wyśmieje. Wyślij z tym rowerem jakąś ładną koleżankę w mini, to zrobią na bank i cały serwis będzie koło niej skakał
dovectra Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 wkładasz wkład suportu z osią z dziurką na śrubę przekładasz bylejaki klucz do suportu, wkręcasz ośkę od przedniej piasty (8 mm), kontrujesz nakrętką i podkładką klucz suportu . Bieżesz klucz płaski/ szwedzki I odkręcasz, jak nie idzie to może być gwint francuski(w drugą stonę) lub bierzesz przedłużkę i dalej jazda
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 A dobra, jak coś to się spale ze wstydu ... wczoraj się tak zrobiło po staraniach żeby to wykręcić, no cóż ale nic nie wyszło więc musze tam iść... Jak już tak tu pisze to nie bede robił drugiego tematu, ile tak średnio biorą za [Wyregulowanie hamulców przedniego i tylnego/Wykręcenia tego suportu z zdjęcia i wkręcenie nowej korby z suportem (tą korbe ja mam poprostu wykręca a ja daje im moją korbe wzięta z innego roweru ;f]
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 Mam nadzieje, że za wszystko bo póki co mam 57 zł ^^
lyndowss Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Zrób to sam i będziesz miał kasę w kieszeni. To nie jest trudne. Ten suport do wyrzucenia, czy chcesz go ponownie założyć? Jeżeli śmietnik to możesz to nawet rozciąć.
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 Dobra rama na smietnik, dzieki za pomoc
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 Eh.... przyszedlem do tego serwisu i koles powiedzial, ze nie moze odkrecic bo nie ma za co zlapac, pozniej gadal ze jedynie pomoze jakis zaklad slusarski, to juz se pomyslalem ze w dupie to mam bo mam druga rame co prawda bez paru czesci ale chociaz bede jezdzil
lyndowss Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Ale "profesjonalny" ten "serwis". Sam możesz to odkręcić. Sposób masz podany, a są jeszcze różne inne.
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 No dobra, podajcie mi wszystkie sposoby tylko dokladnie rozpiszcie,
seraph Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 A ta miska jest plastikowa? To ją rozwal i wydłub nawet co za problem? Tylko uważaj na gwint w mufie... Jeśli jest metalowa to dovectra podał chyba najlepszy sposób tylko pryśnij WD-40 najpierw.
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 No metalowa jest tylko nic nie ogarniam z opisu :f P.s o co ci chodzilo z tym plastikiem i po co wd40?
seraph Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 WD40 żeby spenetrowało gwint co by łatwiej puściło. Koledze chodzi o to, żeby przycisnąć klucz do suportu do miski przykręcając go do osi suportu. W ten sposób będzie pięknie zablokowany i to po prostu musi puścić - cudów nie ma. Tylko czy masz ten klucz?
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 WD-40 da się załatwić hmm, spryskać do środka tak ? O jaki klucz chodzi dokładnie ?
lyndowss Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Taki: http://rowery-happy.pl/images/BBT-22.jpg http://rowerowy.interbikes.eu/file/20377/park-tool-klucz-do-wkladu-suportu-bbt-32.jpg
lyndowss Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 To czym Ty to odkręcałeś, a raczej próbowałeś odkręcać?
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 Nie ja to odkrecalem, pewna osoba majaca pojecie o rowerach ale nie akurat o tej czesci... dobra kij z ta rama pojdzie na zlom, zloze sobie z drugiej ramy.Do zamkniecia
lyndowss Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Zrób zdjęcie tej ramy. Jak masz ją wyrzucić to może ktoś ją przygarnie. Ja chętnie jeżeli będzie tego warta. Odkręcę to od ręki. Przypomniała mi się scena z "nie lubię poniedziałków". Ty znasz angielski, akurat tych słów nie znam.
Aziraal Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 To jutro zrobie bo mam gowniany aparat w LGku bez lampki blyskowej, ale odrazu moge napisac ze rama fajnie wyglada tylko firma to jakis noname pewnie
Chochol Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Moze napisz skad jestes, to poleci sie jakis serwis, jesli slask to chetnie pomoge
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.