Skocz do zawartości

[licznik] Co znaczy Σ (znak sumy) w moim liczniku rowerowym.

Mixow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od niedawna kupiłem sobie licznik rowerowy i go używam ( przjechałem na nim około 150 km)

Ma 5 funkcji:

- prędkość

- czas jazdy

- przebyta droga

- zegarek

- coś ze znakiem 

Σ

i właśnie nie wiem co to znaczy ostatnio miałem tam "72" z czasem się zwiększa ta liczba

Wiem że to jest znak sumy , ale jakiej sumy ? xD

Pozdrawiam,

Mixow.

Napisano

Teraz policzyłem sobie i pomyślałem że to może być średnia prędkość u km/min

72 / 3,6 = 20 km/h

Niby według Endomondo mam 11 km/h (ale on liczy cały czas nawet jak stoję w miejscu)

Czekam na potwierdzenie mojej tezy. :)

Keke & 

Michaster

Robiłem nim 3 trasy:

- 37 km

- 40 km

- 57 km

= 134 km + trasy po parę km np. do sklepu

Napisano

72 km/min to byś leciał chyba z przepaści.

W ustawieniach endomondo możesz ustawić sobie automatyczna pauze gdy sie nie poruszasz.

Napisano

Czekam na potwierdzenie mojej tezy. :)

Teza z kosmosu no i błędnie przeliczyłeś 72km/min na km/h i wyszło ci 20km/h. Powinno wyjść 4320km/h ;) Masz ten licznik w odrzutowcu? ;)

A tak na poważnie to jest dystans całkowity a nie pokrywa się on z tym co przebyłeś bo pewnie obwód koła jest źle wprowadzony.

Napisano

Keke

sory nie km/min tylko m/h

Centek

Prędkość sprawdzałem z Endomondo i różnica to 1-2 km/h, więc obwód koła jest raczej dobrze wprowadzony.

Napisano

Jak ci nie szkoda danych to zrób jazdę próbną tzn. wyzeruj, przejedź milę/kilometr z określoną prędkością i zobacz co licznik pokazuje.

Napisano

Keke

Żadnych tam danych nie ma tylko ten znak sumy , bo reszta kasuje się po paru godzinach bezruchu.

Kiciok

Sigma Speedmaster 5000

Napisano

Keke

Możliwe , bo chyba na 1 wycieczce nie maiłem licznika rowerowego.

40 km + 57 km = 97 km

72 mile = 115,872768 kilometra

116 km - 97 = 19 km (to widocznie jakieś krótkie trasy do których telefonu nie fatygowałem)

Jeszcze tylko murzę to sprawdzić w praktyce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...