Skocz do zawartości
  • 0

Jak rozpoznać oryginalnoś roweru

Gość Arek

Pytanie

Witam

Dziś kupiłem rower gianta w okazyjne cenie. Jednak gdy wróciłem do domu zauważyłem że napis giant jest poprostu naklejony a nie namalowany na ramie, a z przodu roweru też nie ma metalowego znaczka firmy giant tylko zwykła naklejka. Mam pytanie, czy nadziałem sie na zwykłą podróbke?

Pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś coś było chyba o rowerze stylizowanym na Scott'a, nie chcę Cię martwić skoro jeszcze nic nie wiadomo.. ale zdarzają się przypadki że jeżeli ktoś się nie zna za dużo na rowerach i nie jest spostrzegawczy to można mu wcisnąć zwykłego górala z naklejką Giant'a czy Scott'a i zarobić na tym.. -,-

Chciałem malować swojego złomka i wiadomo, potem użyć jakichś naklejek. Z tych popularniejszych oraz sensownych na allegro, to Giant i Scott. Tylko te dwa typy naklejek mi się w miarę podobały. Dlatego też często można trafić na takiego złomka jak mój, z naklejką jakiejś marki.

• Mod Team

Ogólnie w oryginalnych ramach to:

1. naklejki są pod lakierem

2. oprócz loga firmy jest też nazwa modelu. Także, jeśli ją masz, możesz wpisać w Google tą nazwę modelu i porównać wygląd Twojej ramy z oryginalną

3. Dodatkowo zawsze jest też oznaczenie rozmiaru ramy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...