Skocz do zawartości

[licznik] Rowerowy do 50 zł + -

Daven

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem dlaczego eksperymentujecie z jakimiś wynalazkami. Sigma to powinien być podstawowy wybór. Wiele lat na rynku, mnóstwo doświadczenia. Fajne wykonanie, bardzo trwałe materiały. Kupując licznik za 50pln z milionem funkcji aka jakiś śmierdzący tenisówkami chińczyk skazujecie się na awarię. Za miesiąc, pół roku, rok... Kupując sigmę - dopóki jej nie roztrzaskacie czy nie urwiecie sensora - będzie działała. Mam w domu kilka rowerów, na niektórych liczniki z lat '90. Sigma Sport a jakże, działają do dziś.

Oczywiście są lepsze firmy, lepsze liczniki, ale jako taki plan minimum polecam własnie Sigmę. Każdą. A nawet jak urwiecie podstawkę czy sensor - można za 25pln w każdym większym mieście dokupić. Eksperymentując z wynalazkami - wariantu odratowania licznika po prostu nie macie.

Nie przesadzajmy z ta jakością sigmy. Widziałeś bc1609 po kilku miesiącach użytkowania? Sreberko schodzi z niej jak skóra z węża, widziałeś bc16.12 po kilku miesiącach? Napis z nazwa licznika znika, "szybka" rysuje się od patrzenia na nią, białe kolory obudowy i przycisków z każdym dniem różnią się coraz bardziej. A na koniec okazuje się, że biała obudowa jest czarna tylko ktoś ją plakatowkami na biało pomalował.

Mam i uzywalem ponad 2 lata licznik z lidia ten poprzedni w wersji na dwa rowery i nie straszne mu było ni błoto, ni deszcz, ni śnieg, ni solanka. Zmieniłem niecały rok temu na sigme 16.12 bo mi kadencji brakowało. Lidl/crivit po dwóch latach wygląda lepiej niż sigma po 11 miesiącach.

witam,,,

To jest mój pierwszy post po rejestracji.

Chciałem się wobec tego przywitać :)

Sam mam sigmę sport od ok 10-12 lat, wspaniały licznik, urwałem kabel b blisko adaptera i raczej to ciężko zlutować. Dziś kupiłem licznik bezprzewodowy w lidlu za 30 pln dzięki informacji jednego z forumowiczów. Jak na razie zaiście. Niespotykana mnogość funkcji. Duży, jakość nie ta, ale moja sigma już wiekowa bije wzrornictwem wszystko. Muszę kupić adapter z kabelkiem, może ma ktoś na sprzedaż?

Nie rozumiem dlaczego eksperymentujecie z jakimiś wynalazkami. Sigma to powinien być podstawowy wybór.

(...)

No wlasnie dlatego, ze mamy wybor. Ja poprzedni licznik kupilem za jakies smieszne grosze (okolo20zl) i przestal dzialac jak kabel porwalem. Kupilem, wiec ciclosport 2.2 bo podobalo mi sie, ze ma 3 linie na wyswietlaczu. A sigma mi sie zwyczajnie nie podoba. Ale powinienem ja kupic bo to jedyny sluszny wybor? Nawet jak sie zepsuje za kilka lat to kupie inny. Moze jeszcze fajniejszy. A jak bede zachwycony tym ktory mam to kupie taki sam.

• 2 tygodnie później...

Teraz tak patrzę i BC 8.12 można spokojnie kupić za 60zł z wysyłką. A licznik BC 12.12 za 25zł więcej. Czyli 85zł z wysyłką. I chyba dołożę te 25zł bo 12.12 ma termometr, pokazuje strzałkami czy jedziemy wolniej czy szybciej niż nasza średnia prędkość na trasie, zawiadamia o wyczerpującej się baterii, pokazuje ile zaoszczędziliśmy na paliwie jadąc rowerem, a nie autem i ma wbudowany chip dzięki, któremu po wyjęciu baterii nasze funkcje się nie zerują.

Także chyba kupię 12.12

• 2 tygodnie później...

Powiem szczerze, wraz z żoną mamy ten licznik z lidla i jak na razie nic mu nie dolega a codziennie użytkowujemy go. Odkąd licznik zamontowany na rowerze zrobiliśmy wspólnie coś koło 300 km. W deszczu i upale i ładnie śmiga. Fakt podświetlenie ma marne ale praktycznie dokładnie wskazuje prędkość jak i odległość. I ma kilka ciekawych funkcji. Dla mnie osoby która się chce odchudzić ten licznik stał się takim motywatorem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...