Skocz do zawartości

[rower] Co sądzicie o tym rowerze?

Nihakue

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :) Ostatnio kupiłem rower na takich podzespołach:

Rama: WHEELER 900 (lekka i bardzo wytrzymała, grube spawy, nie ma otarć, wgnieceń)

Amortyzator: RST CAPA T6 (pracuje znakomicie, nie ma żadnych problemów, regulacja po lewej i prawej stronie)

Klamkomanetki: SHIMANO ST-EF29 (przełożenia 3x8)

Przerzutka przód: SHIMANO DEORE LX

Przerzutka tył: SHIMANO ACERA

Korba: SHIMANO DUAL SIS Index

Kaseta: SHIMANO HG30-8L

Łańcuch: KMC NARROW

Piasty: WHEELER

Siodełko: WHEELER COMP

Sztyca: WHEELER COMP

Kierownica: WHEELER COMP

Rogi: AUTHOR ABE-30

Mostek: WHEELER COMP

Stery: WHEELER

Hamulce: MERIDA ACS

Koszyk na bidon: MERIDA

Licznik: KELLYS KCC-9

Obręcze: RIGIDA ZAC 19 Safety Line - 140zł!

Opony: CONTINENTAL Mountain King 2.2 Protection - 340zł!

Co o nich sądzicie? Dodam, że razem z wysyłką kosztował mnie ok. 1000zł.

post-176084-0-56851600-1402854631_thumb.jpeg

Napisano

Sprawdziłbym, czy ten amorek ma tłumienie hydrauliczne i ile waży. Obecnie już za 450zł masz NCXa na powietrzu.

A dalej już chyba nic bym nie ruszał. Może korbę jakby mi się kiedyś bardzo nudziło :)

Napisano

To co uważasz za słuszne, jak ci coś nie odpowiada, nie działa, jest niewygodne, przeszkadza, to zmieniaj. Jak masz za dużo kasy to odchudzaj itd.

Na przyszłość, tak kupuj rower żebyś nie musiał go od razu ulepszać, a jak już chcesz to się zastanów co będziesz zmieniał przed zakupem.

Napisano

Dzięki :D

Sprawdziłbym, czy ten amorek ma tłumienie hydrauliczne i ile waży. Obecnie już za 450zł masz NCXa na powietrzu.

A dalej już chyba nic bym nie ruszał. Może korbę jakby mi się kiedyś bardzo nudziło :)

na razie kupiłem taki, na jaki akurat mnie było stać, a teraz będe zbierał na ulepszenia.

To co uważasz za słuszne, jak ci coś nie odpowiada, nie działa, jest niewygodne, przeszkadza, to zmieniaj. Jak masz za dużo kasy to odchudzaj itd.

Na przyszłość, tak kupuj rower żebyś nie musiał go od razu ulepszać, a jak już chcesz to się zastanów co będziesz zmieniał przed zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...