Patryk606 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witam, ściągałem koło (przód) do zmiany opony i kolega nacisnał klamkę bo chciał zobaczyc jak się klocki zaciskaja -,-. W wyniku czego całe tłoczki razem z klockami nie wróciły się do konca ? Dlaczego ? i co mam zrobić aby się wróciły, Nie mogę zmieścić nawet tarczy miedzy klocki w tym momencie... ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Płyn ze zbiorniczka wyrównawczego dostał się do układu. Co jest normalnym zjawiskiem i zachodzi podczas ścierania klocków. Jeśli nie ma wycieku, weź czysty, sztywniejsz nóż lub duży płaski śrubokręt i spróbuj rozepchnąć klocki, po czym przytrzymaj je w tej pozycji przez chwilę i wszystko powinno działać poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Działa to w ten sposób, że wciskając klamkę do pewnego momentu, nie otwieramy drogi ze zbiornika. Po przekroczeniu tego ruchu klamką, "układ wnioskuje" że klocki sie zużyły i trzeba ubytek nadrobić, ze zbiorniczka pobiera płyn, skutkiem czego jest fakt ze tłoki już sie nie cofają do stanu początkowego. Należy je ręcznie rozepchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk606 Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Dzięki Spróbuje i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk606 Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Wszystko wróciło do normy Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Na przyszłość warto zabezpieczyć hamulce przed ciekawskimi podczas serwisu. Przykład Shimano daje dystans (płytka koloru czerwonego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Mam jedynie jedno ale ... wstawianie zdjęcia z logiem wiadomego sklepu który z resztą ma mocno średnią opinie jest ... takie trosze be... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Czy mógł bym prosić o edycję zdjęcia/postu ?. Rozpędziłem się i nawet nie zwróciłem uwagi na logo - zabieg niecelowy.Tutaj podaję drugie zdjęcie zabezpieczenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi