Marianov Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Witam Zabrałem się do wymiany kilku części w rowerze, po 10 latach użytkowania. Jedną z ważnych dla mnie części jest przedni amortyzator. Zakupiłem amortyzator bez gwintowania głównego na rurce głownej, mój stary amortyzator ma gwintowanie na rurce. I teraz pytanie czy można zamienić stary amortyzator z gwintem na nowy amort. bez gwintu ? Jeżeli zajdzie taka potrzeba, mogę i nową kierownicę zakupić, bo te nowe mocuje się inaczej. Czy gwintować narzynką gwint na nowym rurce głównej ? Proszę o pomoc.
Kiciok Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Popraw nazwę tematu. Pewnie z rowerze masz stery 1" a kupiłeś pod 1 i 1/8 które gwintowane nie są przeważnie... nie zamontujesz tego. Dla pewności zrób pomiary.
Marianov Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Napisano 15 Czerwca 2014 Nie jestem znawcą tematu, więc zaproponuj poprawną nazwę tematu. Nawet przy gwintowaniu głównej rury ? Czy wymianie kierownicy i sposobu mocowania na tzw "kapsel" ?
Mod Team Puklus Napisano 15 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 15 Czerwca 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.