Gość Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Jedyne co brak blaszki bedzie powodowac to stukanie i jalowy okolo 1-2 milimetrowy ruch. W razie rozsypania blaszki, bo czesto sie to zdaza /piszemy o tej falistej/ mozna wlozyc oringa, dostepnosc ogromna, spelnia to samo zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudyGrzybek Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) . l1. Ta blaszka powinna być przy korku u dołu górnej goleni z powietrzem .2. Do dolnych lag 15ml oleju jest okej , możesz lać .Olej w komorze negatywnej nie powinien powodować zapadania się , brak blaszki także , coś źle złożyłeś do dolnych lag 15ml to za dużo , tyle oleju powoduje ze przy napompowanym i wypompowanym do końca blokuje jakieś 1.5cm skoku , nie da sie go za hiny dobić bo oleju jest za duzo , wiec wlałem tylko 5 i dobic mozna bezproblemowo bez powietrza do samego konca . Co do serwisu to sie na razie się wstrzymam , dziś zaliczyłem niezłą glebe i az mi sie odechciało cokolwiek robić , prosił bym was abyście post dodali sobie do obserwowanych i jak tylko bede na siłach spróbuje rozkręcic cały amortyzator i wam powysyłam zdjecia wszystkiego rozebranego , a i taka ciekawostka dobiłem dzis 120psi no i pojezdzilem troche i już na takim napompowaniu mniej już zostaje tego niewybitego amortyzatora , jakieś pół centymetra może nie , no ale przy 65psi przed serwisem odbijał się do samego końca wiec coś musi być na rzeczy Edytowane 16 Czerwca 2014 przez RudyGrzybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Dlatego ja wsuwam golenie ma max i dopiero wlewam olej i mam pewność ze jest go tyle ile ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudyGrzybek Napisano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Cześć , wracam do tematu , troche zeszło no ale wreszcie się wziąłem za robote . Otóż jest taki problem przy rozebraniu i złożeniu wszystkiego wystepuje taki problem i po założeniu już do roweru przy jeździe normalnej czasem sie wgniecie i już nie wyjdzie , jest tak gdy jest powietrze jak i bez powietrza , zaś tutaj jest pokazane jak to chodzi na tej rurce czy jak to sie tam zwie takie troche trudności sprawiało tak jak widać i powiedzcie czy to może jest ten problem? powiedzcie mi co na to poradzic a będe sie starał na bierząco to próbować i naprawiać . Edytowane 13 Września 2014 przez RudyGrzybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Otóż jest taki problem przy rozebraniu i złożeniu wszystkiego wystepuje taki problem A przesmarowałeś jak bóg przykazał tym co trzeba czy na suchara lecisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudyGrzybek Napisano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2014 posmarowałem to lecz jak ten tłoczek po tym jezdzi to cały smar z tamtąd wypluwa tak jakby , ale wszystko wyczysciłem i ładnie posmarowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Widocznie kiepsko Ale nie martw sie To sie dotrze. Jeżeli to DA wlej oleju, jak nowe Solo, to rozbierz i przesmaruj, ruszaj tłokiem, smaruj i tak w kółko aż zacznie pracować w miarę pozytywnie. Następnie nadmuchaj dziada i znajdź najbardziej dziurawą drogę w okolicy, co problemem nie powinno byc Mój po serwisie był tępy jak gimnazjalista, ale się dotarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudyGrzybek Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) no tylko takie cos powinno występować? przed serwisem wszystko było cacy i co moze byc przyczyna tego nie wyciągania do końca , tyle jest tam powietrza ze chyba nie powinno Edytowane 14 Września 2014 przez RudyGrzybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Słyszałeś o tarciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudyGrzybek Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 no czyli to tarcie od tego jest? i powinno byc dobrze po porządnym nasmarowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Jeżeli wszystko zrobiłeś dobrze to tak. Dotrze sie po paru km i zacznie pracować jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi