Shah Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witam, W związku z tym, że chcę zabrać się za serwis amortyzatora nie wiem jaki to konkretnie model ani rocznik, a niechciałbym np. lać oleju "oko" tylko wg. instrukcji. Sam nie mogłem nic znaleźć. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Rocznikowo jakieś 2006-8, wygląda jak by SL ale nie wiem. Lanie oleju na oko jest całkiem ok, jak się wie jak to zrobić. Ona jest ustawiona na 80mm ? Serwis robisz wg Maniakowej instrukcji, oleju wlewasz tyle by tłumik MC był lekko zanurzony, a po skręceniu tłumika, tłoczysko nie sprężynowało za mocno i dało się dopchać do końca., W golenie tyle ile sie wejdzie, składasz widelec w całość, wsuwasz golenie dolne do końca, i lejesz olej aż wycieknie i skręcasz, w ten sposób nie masz nadmiaru powietrza który by ci wypchał uszczelki. END. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shah Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Puklus dziękuję Ci za szybką odpowiedź. Ustawiony jest na 80mm. To mój pierwszy rower tego typu, wcześniej jeździłem szosówką. Po mału czytam forum i mam nadzieję, że będzie mniej takich pytań jak to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 26 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Do tego modelu producent zaleca 110ml (tolerancja +/- 5ml), tu masz manuala: http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/neqmgTZVImUqh2FZ3bZ_KHc3NwwEd0P_TJRB9QJ-uCw/mtime:1372788170/sites/default/files/techdocs/95-410-762-000%202006%20Pike%20Reba%20RVL%20Dual%20Air%20Service%20Guide_0.pdf Przy okazji proponuje zmienić skok na 100mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shah Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Dziękuję @Maniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi