Skocz do zawartości

[wycieczka] gdzie na rower najlepiej góry

gacuch

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie w górach nie jest ok?? Ja przynajmniej nie znam takiego miejsca. Na pewno jednaj ta część Sądeckiego nie oferuje tyle łatwiejszych odcinków co część w okolicach Szczawnicy. Zainteresowany w zasadzie nie podjął dyskusji i jego prawo. Wypada życzyć jednak nie wypadu kiedy są tam tłumy i ładnej nie deszczowej pogody.

Jak rozumiem szukacie łatwych tras.

Z Krynicy możecie się przejechać do rezerwatu Biała Woda w okolicach Szczawnicy. Albo przez Muszynę do bacówki nad Wierchomlą - super widoczki.

Do Rytra - zamek na wzgórzu i przy okazji Piwniczną zobaczyć. Rytro w zasadzie można zaliczyć zjeżdżając z bacówki na drugą stronę.

Możliwości jest sporo, pytanie jak z kondycją ;)

Z tymi Jaworkami to chyba za ambitnie pojechałeś :whistling: W rejon Suchej Doliny to będzie z ponad 100 km w obie strony a trzeba jeszcze zrobić "terenową" Obidzę. Ale generalnie pomysły z sensem i tu nasuwa się pytanie po jakiego grzyba pchać się do czegoś takiego jak Krynica. Piwniczna, Żegiestów to już lepiej bo chociaż w bardziej "centralnym" miejscu na takie wypady.

Też racja. Na wschód od Krynicy głównie pastwiska, krowie placki i pasternaki które rażą prądem. Sam się przekonałem ;)

Fajny teren dla kogoś kto lubi dziewicze mtb, ale na wycieczki z dziewczyną.

Jeśli autor się nie rozmyślił, to mogę polecić noclegi w Rytrze - Willa Lawenda. Dobry standard za rozsądne pieniądze.

• 2 miesiące temu...

Singltrek jest super. Mimo, że mam już te swoje lata po jestem po 50 to nadal lubię takie wyjazdy. W sumie jest kawałek drogi, ale jak się znajdzie dobry nocleg to nie ma problemów. Ja najczęściej zatrzymuje się w pensjonacie Malwa, macie linka http://pensjonat-malwa.pl/, nie jest tam drogo i warunki są komfortowe.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...