Skocz do zawartości

[gdansk] - wspolne jazdy

robi_gd

Rekomendowane odpowiedzi

wiec sa donk

myszek

topol

i do pewnego momentu mct

chetnych też zapraszam na rwm.org.pl i tam sie wpisac do listy uczestników !

do 20 to niestety mnie nie wypuszcza ale na pewno bede do wiezycy (nie odmowilbym sobie wiazdu...)

bylbym wdzieczny za szczegolowe informacje odnosnie miejsca zbiorki (jezioro otominskie widzialem tylko raz w przelocie...)

Wieżyca zdobyta !!!!!!!!!!!!!!!!

Wyprawa naprawde super.Po spotkaniu sie przy locie/8:00/ udalismy sie do otomina -tam dołaczył MCT.Suma osób tylko 4.[czekamy na poprawe frekwencji]

Po kilku zerknieciach w mape ruszylismy na Wieżyce.Pogoda niestety fatalna,dzdzysty deszczyk i wiaterek brrrr.Ja jako pomysłodawca wyprawy nie zdawałem sobie sprawy ze szlak niebieski na wysokosci jaru radyni jest nieprzejezdny dla rowerów.Kilometr musielismy dzwigac rowerki na barana/ im też sie coś wkoncu należy / :)Po drodze mała kompiel i z utęsknieniem wypatrywalismy jakiejsc innej szutrówki lub nawet asfaltu.

Tak też sie nam udało i dalej juz prawie szlakiem czarnym.Punktem kulminacyjnym i oczkiem w głowie był wjazd na Wieżyce.Nie był on straszny lecz długi.Dwaj cyborgi / mct,donk/ wyrwali jak z szaleni i szybko znikneli mi i myszkowi z oczu.

Swoim spokojnym tempem tez wjechalismy.Kilka pamiątkowych fot i mct z donkiem ruszyli szybko z powrotem na Gdańsk.Ja z myszkiem udalismu sie jeszcze do skanseny w Szymbarku-tam lecz nasze rowerki w trakcie zwiedzania pozostawione były by na pastwe losu.Ze zrozumiałych przyczyn skansen opuscilismy szybciej niż do niego dojechalismy.Omijajac legendarny jar raduni z myszkiem wracamy do domu.17:30 w domciu. Kilometrówka całkiem miła.

Fotki uczestnikom posle jak podadza mi meila. moje gg 4245365

Rzeczywiście wyprawa udana, chociaż po dość przypadkowej kąpieli w Raduni miałem ochotę Topola zabić :angry2:

W drodze powrotnej wmordewind dał nam ostro popalić ale i tak było nieźle. Jeszcze się rozminęliśmy z donkiem zjeżdżając z Wieżycy, ja się zakopałem i pojechałem skrótem zrobionym przez jakiś zjazdowców, robiąc pod siebie ze strachu, czegoś takiego nigdy wcześniej nie przeżyłem :blink: , a donk miał jakieś problemy i trochę czasu minęło zanim się znaleźliśmy <_<

Deszcz, woda chlupiąca w bucie, pokiereszowane nogi, lekki kryzys w drodze powrotnej (jak dobrze że pojawiła się koparka, która trochę nas "pociągnęła") i dobre towarzystwo zapewniły miły weekend. No i nasi wygrali :D

Pozdrawiam i do następnego razu!

Z tego co widzę w kalendarzu, to czwartek jest wolny. Moja rodzinka jedzie na Mazury, czyli z mojej strony w grę wchodzi wypad nawet na cały dzień. Może jakiś większy? Topol orientujesz się może czy jakaś grupa coś organizuje na ten dzień, można by się dołączyć silną ekipą :twisted:

cześć wszystkim :D

Wybieram się z żoną w sobotę do Jastarni na tydzień . Aby zabezpieczyć się przed kaprysami naszej pogody prewencyjnie zapakuje rowerki do auta. Co prawda jedziemy odpocząć na plaży , ale to nigdy nic nie wiadomo :P. Na Helu podobno jakaś ścieżka jest , wodolotem do Trójmiasta też można śmignąć . W związku z tym gdyby ktoś był na Helu , ewentualnie miał ochotę przewieź Wielkopolan po Pomorzu ( tylko spokojnie , z żoną będę ) :) to będę bardzo "dźwięczny" :)

Jakby co to kontakt jeszcze dzisiaj na PW , lub też kom 600 304 516 .

Pozdrawiam,

Marcin.

Jakby ktoś był chętny na lekką przejażdżkę a nie ma zbyt dużo czasu zapraszam jutro na Reja na 9.30. Luźna jazda po TPK, jakieś 2 godzinki, trochę w górę, trochę w dół, tempo w zależności od samopoczucia. :twisted:

Pozdrawiam!

Właśnie wróciłem, jeszcze pot spływa po plecach. W lesie super przyjemnie, nie odczuwa się tak upałów. 50km w nogach w trochę ponad dwie godziny.

Co do jutrzejszego "Przejazdu" to cały czas się zastanawiam i chyba się pojawię z czystej ciekawości. Może sie spotkamy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...