Skocz do zawartości

[gdansk] - wspolne jazdy

robi_gd

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zawsze jestem chętny na tego typu wycieczki. Niestety już od jakiegoś czasu całe weekendy spędzam w robocie co skutecznie utrudnia mi kontakt z siodełkiem ;P

;) proponuje sie zwolnic z roboty. :) zart

oto jedyne foto które udało mi sie zrobic,własnie po jednym z wjazdów

0e2bb9554a1dcbffm.jpg

to ja w takim razie najpierw pocwicze downhill aby nie trzeba bylo na mnie czekac co chwile :) w polowie czerwca konczy mi sie dodatkowa weekendowa "praca" wiec chetnie bym przystal ponownie na podobne poranne "lajty"

donk bez przesady, po to są organizowane takie wypady żeby potrenować zarówno zjazdy jak i podjazdy. Zjazdy jeżdżone samemu mają dwie zasadnicze wady, nie wiesz czy wybierana przez Ciebie właśnie trasa jest najwłaściwsza (jak ten przed Tobą się wywróci, to wiesz żeby tamtędy nie jechać) po drugie, głupio sie leży samemu po OTB :twisted:

A tak poważnie, to zamierzam pośmigać w czerwcu po TPK żeby trochę się pomęczyć i szukam chętnych. donk podobno zna dobrze okolice Sopotu, także chyba podzieli się wiedzą na temat atrakcyjnych podjazdów, a zjazdy...hmmm... jak się wjedzie to gdzieś trzeba zjechać :lol: Poza tym mam pytanie do topola, czy miejscowe grupy czegoś nie organizują? Nie chciałbym wejść w termin z taka wycieczką jak choćby w ostatnia niedzielę.

Kto byłby chętny na takie śmiganie?? Tempo.. ciężko wskazać, las sam je weryfikuje. Długość... chciałbym conajmniej te 60km.

Hello, jak się uda to pojawię się na niedzielnym wypadzie. Niestety z przyczyn technicznych, jadę z Wami ile dam radę (pewnie niedaleko :( ). Jestem w podłej kondycji, a za bardzo nie chcę spowalniać... no, ale może damy radę :)

Pozdrawiam

Kasia

Może troche nie na temat ,z forum rowerowego z trójmiasta :

"Witam,

W tym roku Wielki Przejazd Rowerowy organizujemy w niedzielę 10 czerwca we współpracy z Akademickim Centrum Kultury, no i co ważniejsze zmieniamy trasę przejazdu - tym razem startujemy z Targu Węglowego o 12:00 (przed Teatrem Wybrzeże) i jedziemy głównym traktem az do uniwersytetu na Wita Stwosza w Oliwie, gdzie odbedzie sie czesc debatowo-rozrywkowo-konkursowo-filmowa."

taka niby masa!

bauer100 – codziennie tamtedy smigam, będę teraz zwracal uwage na rowerzystow, bo przewaznie z rana to jeszcze zaspany jestem a po poludniu to ogolnie caly dzien w kosc daje i jakos tak się kreci byle do domu.

Co do weekendowego zdobywania TPK. Wszystko na to wskazuje, ze 2-3 czerwca bede na miejscu. Mysle o czyms takim jak ostatnio ale bardziej w czesci Sopockiej TPK. Wstepnie jako miejsce spotkania petla na Reja. Najbardziej by mi pasowaly godziny poranne czyli tak 9.30 chyba bylaby najbardziej odpowiednia. Licze na obecnosc donka, gdyz ktos musi pokazac nam kilka podjazdow a podobno ma ta czesc TPK obcykana.

Co do tempa to się zobaczy. Po ostatniej jezdzie topol chyba nie był zbyt zachwycony – mialobyc spokojnie a wyszlo jak zawsze. A tak powaznie to najbardziej zalezy mi na podjazdach, zjazdach i ogolnie milo spedzonym czasie, wypoczynku i nowych trasach. Gorki maja to do siebie, ze weryfikuja umiejetnosci i tempo. Pod gorke każdy wjezdza we wlasnym tempie, podobnie zjazdy, grunt to dobra zabawa także czekam na wszystkich chetnych. Tempo ustali najwolniejszy.

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze do zobaczenia w ten weekend!

biedny topol :)

Tak jak piszesz,tempo kazdy ma indywidualne.ja z moja waga 88 kg+ 13 rower,nie mam tyle powera co inni.Wiec i podjazdy czasem z buta musze konczyc.Taka ma natura-a tego nie oszukam.

Oczywiscie pisze sie na sobote.

lub tez jak bedzie troche chetnych wybrac sie na wypad do wiezycy(tam i z powrotem) czarnym szlakiem tzw szymbarskim. start 9:00 spod otomina/jeziorko/.Zwiedzimy: wieze widokowa w wiezycy,skansen i dom postawiony na głowie w szymbarku,ogród botaniczny w gołubiu,-i to juz powinno starczyc !

Tempo na tyle dostosowane by na 20 byc w gdansku.Trase szacuje na jakies 100km

topol świetny pomysł.

Muszę pogadać z żona czy mnie puści na dłużej w sobotę i jeśli tak to z chęcią się na to piszę. Jak czarny szlak od Otomina do Wieżycy jest tak samo wymagający i "górski" jak z Sopotu do Otomina to może być niezła jazda i te ok.100km mogą niejednemu wyjść bokiem :wink:

...Jak czarny szlak od Otomina do Wieżycy jest tak samo wymagający i "górski" jak z Sopotu do Otomina to może być niezła jazda i te ok.100km mogą niejednemu wyjść bokiem :wink:

jest calkowicie przejezdny za wyjatkiem 1 miejsca przed samym szczytem, kilka sympatycznych podjazdow (ostatni pod wieze widokowa jest troche "upierdliwy")

co do sopockiej czesci TPK to jest tego niewiele...jak juz to polecam okolice gorki donas - szlak zolty z domieszka czerwonego (sopocki akcent)

co do sopockiej czesci TPK to jest tego niewiele...jak juz to polecam okolice gorki donas - szlak zolty z domieszka czerwonego (sopocki akcent)

Czerwony pokonalismy raze z Myszkiem, Topolem,

Żółty również - indywidualnie,

a czarny - tylko na piechote (za to calosc, za jendy podejsciem :) )

wiec jesli bedew trojmiescie - chetnie sie wybiore :P

Na wiezyce to sie chetnie wybiore, tyle ze jak trasa ma byc jak oliwskie enduro to w wiekszosci bede musial na nogach pokonac droge :D Ktos juz tamtedy jechal ?

Bez obaw-poczekamy.

Niestety tedy jeszcze do wiezycy nie smigałem,dlatego podejmuje sie oranizacji tej wycieczki.

Na razie widzę całkowity brak chętnych.

Obawiam sie topol że z naszego wypadu nici. Także jak masz w planach wyjazd z GERem do Kątów to chyba odpuszczamy. Ja w sobotę pośmigam sam po TPK, ale poczekajmy do jutra do 18, może ktoś sie jeszcze zdecyduje.

wiec sa donk

myszek

topol

i do pewnego momentu mct

chetnych też zapraszam na rwm.org.pl i tam sie wpisac do listy uczestników !

jak napisałeś, do pewnego momentu będę :twisted:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...