Skocz do zawartości

[gdansk] - wspolne jazdy

robi_gd

Rekomendowane odpowiedzi

Wietrznie - to juz dzis bylo :)

ale prognoza - na jutro i pojutrze jest 'sucha', i nieco mniej wietrzna,

(IMO ICM jest najbardziej wiarygodny - http://meteo.icm.edu.pl/java2/mgram.php?x=...r=&ikonka=0 :))

na jutro z tego co widze pozostali chetni Stasiek, Myszek, MCT i ja,

z czego MCT deklarowalsie 'przelotem' - tak samo jak ja,

jesli w niedziele bedzie wiecej chetnych - to warto w niedzielę się wybrac :)

JAk ktoś chce na szose to w niedziele zapraszam na wypad na HEL z Gdyni. W planie około 200km raczej po płaskim w kilkunastoosobowej grupie. Tempo średnie, ale nie spacerowe :) tzn sr. Prędkość około 30. Ma mniej wiać niż dziś więc może być ciekawie.

Spotykamy sie o 11 na rondzie w gdyni-chylonii i walimy na hel, powrót przez ekodoline do Sopotu.

Witam, dzis przejechalem sobie zoltym szlakiem z pod suchanina do sopotu, trasa wysmienita duzo wzniesien i zjazdow, w przyszly tydzien w niedziele kolo 9:30 bede jechal znow ale postaram sie dojechac do gdyni, ktos chetny ?

na odcinku sopot - gdynia radze uwazac w 2 miejscach:

1) ok. 200 m po przekroczeniu ulicy chwaszczynskiej przy pierwszym zabudowaniu gospodarczym wylatuje zawsze gromada malych ujadajacych psow wpadajacych pod kola - mozna je ominac odbijajac od chwaszczynskiej 200m nizej

2) ok 500m dalej przed wjazdem do lasku (raczej zagajnika) przy ostatnim zabudowaniu po lewej stronie nalezy uwazac na rottweilera...co prawda za siatka jest i nie zawsze wybiega ale nikt z wlascicieli nie zwraca na niego uwagi no i bestia doskakuje do krawedzi plotu - najlepiej odcinek ten przejechac jak najszybciej

pod koniec na wysokosci cmentarza szlak jest w duzej mierze nieprzejezdny, trzeba z rowerem na ramieniu to raz sie wspinac to raz schodzic z gorki...lepiej zjechac w dol do gdyni lub tez troche wczesniej przeskoczyc na czerwony szlak do wejherowa lub kamionki

Ja jutro rekreacyjnie raczej pojezdze... :)

wymyslilem ostatnio - ze moze jest jeszcze inna opcja na dotarcie do pracy - moze uda sie cos jeszcze wymyslic :)

(a ostatnio i tak juz wysrubowalem czas z 35 min. do 27 min., zjazd niezmiennie w 20)

a weekend - niezmiennie wlasnie do tej pracy... :/

za to w długi weekend - odbije sobie, spigajac po cyt. 'to-to żółte województwo, po prawej na dole' (nie potrafiłem dziś w sklepie nazwać po imieniu województwa, którego to mapę chciałem - lubelskiego :D)

Witam Szanownych Forowiczów!

Mnie niestety w ten weekend nie będzie w 3mieście, jadę ładować akumulatory przed maratonem w Karpaczu, ale chciałbym polecić lokalna imprezę, która odbędzie się w Wejherowie w najbliższą sobotę.

Link: http://rowery.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=89009

Brałem udział w zeszłym roku i z całego serca polecam. Jeśli ktoś chce rozpocząć swoja przygodę z maratonami to coś dla niego, serdeczna, miła atmosfera, spokojna trasa i niesamowici ludzie. No i biorąc pod uwagę, że prawie w tym samym czasie odbywa się Lang i MTBMaraton jest spora szansa powalczenia o życiowy wynik.

Pozdrawiam i do zobaczenia!

Witam Szanownych Forowiczów!

Mnie niestety w ten weekend nie będzie w 3mieście, jadę ładować akumulatory przed maratonem w Karpaczu, ale chciałbym polecić lokalna imprezę, która odbędzie się w Wejherowie w najbliższą sobotę.

Link: http://rowery.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=89009

Fajnie wyglada,

ja bede w pracy niestety... :/

A ja wczoraj mijałem jakąś ładną Panią około godziny 19:00 na ścieżce rowerowej wzdłuż ul. Grunwaldzkiej na wysokości salonów samochodowych Nissana, Mitshubishi i Renault (ul. Abrahama). Przyznać się kto to był!! :) Wydawało mi się, że to była Kasia (Olek-o1) :)

No właśnie byłem tak zapatrzony na Panią (i podirytowany "bójką" 2 psów na środku ścieżki rowerowej kilka sekund wcześniej), że nie spojrzałem na jakim rowerze jechała owa Niewiasta... Wydawało mi się, że Radon (taki jakiś szary) ale nie jestem pewny... Pamiętam też, że Pani ubrana była cała na ciemno, wręcz czarno :)

Odnośnie wczorajszego maratonu w Wejherowie - był ktoś? Jakieś relacje? Pamiętam, za dobrych starych czasów, kiedy jeszcze startowałem w takich imprezach, właśnie na tym rajdzie w Wejherowie na jednym ze zjazdów moje tylne koło przyjęło "na klatę" dość sporego badyla, który go "prawie" nie uszkodził... Niestety "prawie" robiło różnicę --> zgięty hak ramy i wózek przerzutki, połamana podkładka między zębatkami w kasecie i złamane 6 szprych... :D ) Ale wyścig był super!! (dla mnie przynajmniej 1 niecała pętla :D )

Wejherowo – j. Dobre – szlak zielony

j. Dobre – Krokowa – szlak czarny

Krokowa – Władysławowo – szlak niebieski

Władysławowo – Puck – szlak żółty

Puck – Wejherowo – szlak niebieski

mapka pod adresem: pomorskie.pttk.pl/index.php?id=rg

Dojazd do Wejherowa koleją skm, powrót w podobny sposób lub czerwonym szlakiem z Wejherowa do Sopotu.

Termin: wtorek lub środa

Może jest ktoś chętny ?

Wydawało mi się, że to była Kasia (Olek-o1) ;)

Hmmm... dobrze się wydawało, wracałam ze starówki, miejsce i czas się zagadza. Po dłuższej przerwie technicznej próbuję się rozkręcić, w bólach :005: .

"Wydawało mi się, że Radon (taki jakiś szary)" TAKI JAKIŚ SZARY!!! piękny czarny mat ... no może trochę ubłocony, ale "TAKI JAKIŚ SZARY" ...

Pozdrawiam Kasia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...