Skocz do zawartości

[gdansk] - wspolne jazdy

robi_gd

Rekomendowane odpowiedzi

Z zakupem oświetlenia to ostrożnie... dobra czołówka (Petzl, Silva) zapewni dużo lepsze oświetlenie w czasie jazdy niż każda lampka mocowana na kierownicy... - po prostu światło pada dokładnie tam, gdzie my tego chcemy a nie tam gdzie aktualnie skierowana jest kierownica. Ka jeżdżę tylko z czołówką od kilku lat i bardzo sobie to rozwiązanie chwalę...

Pozdrawiam

Czaras

Ja jestem chętny jak najbardziej, ale lasu rąk w górze jakoś nie widzę :) Co prawda w chwili obecnej bardziej by mi pasował czwartek bo w piątek też może być...

Miejsce to samo czyli PKP Wejherowo. Jedziemy czerwonym do Gdyni/Demptowo, a dalej zobaczymy - las ma dalej ciekawsze ścieżki do jeżdżenia niż "zwykły czerwony" :) - warto zabrać kask :P

Pozdrawiam

Czarek

• 3 tygodnie później...

Witam

Tak ostatnio nie miałam co robić i szukałam fajnych grup, który organizują wypady rowerowe... Kiedyś ktoś na forum przesłał mi info o RWM... wówczas jak przeglądałam info nic nie mogłam znaleźć, ale zalogowałam się i dostaję teraz co chwilę info o wyprawach rowerowych... Wiecie co fajna tam jest banda ludzi którzy mają poukładane w głowach, organizują fantastyczne wyprawy. Mogę powiedzieć że przyjęli mnie bardzo ciepło i da się z nimi pośmiać i pogadać... Jestem miło zaskoczona że tak często organizują spotkania i wypady na rower, czasem chciałabym być w dwóch miejscach na raz. Także organizują wypady piesze, a we wrześniu lecą na spływ kajakowy...

http://rwm.org.pl/ Zapraszam tych co wolą śmigać na rowerku :(

Stopień trudności jazdy jest bardzo zróżnicowany :)

Pozdrawiam :)

• 1 miesiąc temu...

Ehh, niechby przyszła "złota polska jesień", bo przy takiej pogodzie.. Ostatnio, jak stałem w lesie pół godziny i czyściłem rower z g****, które się rozprysło po wszystkim, to się przeziębiłem :) Ja przeszedłem tymczasową metamorfozę na niedzielnego rowerzystę, ale gdyby warunki były ok i chciałbyś pojeździć naprawdę powoli :P To się zobaczy. Wyskoczyć na miasto też można :) I co Black, ratownictwo?

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Witam,

Coś temat strasznie podupadł, a szkoda! Jestem na stałe w Gda od krótszego czasu i szukam ludzi którzy pokazaliby mi gdzie można pojeździć lekkie XC. Chilloutowe wypady też wchodzą w grę ze Vśr ok. 20km/h po 3mieście i okolicach (jeszcze leczę płuca :))

Swojego czasu fanatycy RWM gasili wszelkie próby wskrzeszenia tego tematu.

Chociaż jak najbardziej ma on sens, po pierwsze mamy tu nasze grono,

po drugie najpierw było forumrowerowe.org (a dokładnie .jgc.pl), a dopiero potem powstał wszechświat włącznie z rwm, więc sorry winnetou,

po trzecie nie trzeba robić zaraz publicznych, masowych wyjazdów zawsze.

Ja mam nadzieję, że wiosną będę dostępny, jako przewodnik, ale stoi to pod znakiem zapytania, na pewno ktoś do jeżdżenia się znajdzie i teraz :D

Witam,

Może ktoś chciałby się przyłączyć do wspólnego kręcenia Gdańsk - Tczew - Gdańsk...

Spotykamy się w ostatnim wagonie kolejki jadącej z Gdyni Cisowa o 8:18.

W Gdańsku jesteśmy o 9:20.

Proszę zabrać ze sobą oświetlenie.

• 3 miesiące temu...

Witajcie,

Podobno w weekend ma byc ladna pogoda, idzie ktoś pokręcić ?

Planuje w sobote/niedziele z rana kilka kółek na Borodzieju(ul Reja), ew moze byc gdzie indziej. (o lesie raczej nie mysle bo jak nie ma mrozu to nie da się jechać)

Cicho na forum, czyżbyście jeszcze sezonu nie zaczeli ? :)

Właśnie takie zrządzenie losu, że mało czasu wcześniej było i bike niekompletny.

Jak przyjdzie oponka i dętki do piątku, to w niedzielę w końcu pojeżdżę :thumbsup:

Oby było już te 5-7o, to będzie można normalnie oddychać.

A w ogóle to witam wszystkich Biker'ów z 3City!! :icon_wink:

Planuje w sobote/niedziele z rana kilka kółek na Borodzieju(ul Reja)

Nie polecam, na Reja śnieg będzie leżał do maja. Tam jest specyficzny mikroklimat i jest to ostatnie miejsce w trójmieście i okolicach gdzie zagląda wiosna :icon_wink: Śnieg razem z błotem spływa elegancko na asfalt i jest tam syf niesamowity.

Z racji, że zmieniłem miejsce zamieszkania z Sopotu na Rumie dawno nie byłem na klifie nadmorskim, orientuje się ktoś może czy zostały zrobione porządki po słynnej wichurze zeszłorocznej ? (co 50 metrów leżało drzewo).

Też mam w planie Reja w weekendowe poranki (~8.30-10.30) - no chyba że coś mi wypadnie. Jeżeli nie wypadnie, poznasz mnie po charakterystycznym rowerze (http://www.bikestats.pl/rowery/Spec_6214_3962.html). :)

Myślę, że te marne resztki śniegu, które leżą jeszcze na długim podjeździe, zejdą do weekendu. Na pewno da się pojechać po koleinach, one już teraz na większości tego odcinka są czarne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...