czaras Napisano 27 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Z zakupem oświetlenia to ostrożnie... dobra czołówka (Petzl, Silva) zapewni dużo lepsze oświetlenie w czasie jazdy niż każda lampka mocowana na kierownicy... - po prostu światło pada dokładnie tam, gdzie my tego chcemy a nie tam gdzie aktualnie skierowana jest kierownica. Ka jeżdżę tylko z czołówką od kilku lat i bardzo sobie to rozwiązanie chwalę... Pozdrawiam Czaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMichalx Napisano 27 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Skoro tak mówi profesjonalista to może moją czołóweczka Petzla wystarczy:)W takim razie chętnie pojade chociaż nikogo z Was nie znam i dotąd jeździłem sam.no będzie to mój pierwszy przejazd w nocy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodnik88 Napisano 27 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Ja chętnie dołączyłbym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMichalx Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 To jak z tym piątkiem???Aktualne???Ile osób jest chętnych??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaras Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Ja jestem chętny jak najbardziej, ale lasu rąk w górze jakoś nie widzę Co prawda w chwili obecnej bardziej by mi pasował czwartek bo w piątek też może być... Miejsce to samo czyli PKP Wejherowo. Jedziemy czerwonym do Gdyni/Demptowo, a dalej zobaczymy - las ma dalej ciekawsze ścieżki do jeżdżenia niż "zwykły czerwony" - warto zabrać kask Pozdrawiam Czarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodnik88 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ja choćbym bardzo chciał ze względu na sprzęt nie mogę się pojawić. Ale mam nadzieje, że będzie jeszcze okazja pomykać po zmroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmod Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Jest może ktoś chętny jutro na jazdę czerwonym do wejherowa i sporotem? lub kombinacją czarny-czerwony? ;> Będę odjeżdżał około 9-930 z wrzeszcza. tempo ok 20 km/h pozdrawiam mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam Tak ostatnio nie miałam co robić i szukałam fajnych grup, który organizują wypady rowerowe... Kiedyś ktoś na forum przesłał mi info o RWM... wówczas jak przeglądałam info nic nie mogłam znaleźć, ale zalogowałam się i dostaję teraz co chwilę info o wyprawach rowerowych... Wiecie co fajna tam jest banda ludzi którzy mają poukładane w głowach, organizują fantastyczne wyprawy. Mogę powiedzieć że przyjęli mnie bardzo ciepło i da się z nimi pośmiać i pogadać... Jestem miło zaskoczona że tak często organizują spotkania i wypady na rower, czasem chciałabym być w dwóch miejscach na raz. Także organizują wypady piesze, a we wrześniu lecą na spływ kajakowy... http://rwm.org.pl/ Zapraszam tych co wolą śmigać na rowerku Stopień trudności jazdy jest bardzo zróżnicowany Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex1602 Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam, ktos dzis wybiera sie moze pohasać po lasach (Gd. okolice). Tempo ok 20 kmh avg, fajnie by bylo machnac z 50 km. Chetni? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam, ostatnio przeprowadziłem się do Sopotu na studia, jednakowoż ani nikogo tu nie znam ani tym bardziej nie znam tras do śmigania, dlatego jakby ktoś miałby czas i ochotę pośmiga po lesie to w sumie byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Ehh, niechby przyszła "złota polska jesień", bo przy takiej pogodzie.. Ostatnio, jak stałem w lesie pół godziny i czyściłem rower z g****, które się rozprysło po wszystkim, to się przeziębiłem Ja przeszedłem tymczasową metamorfozę na niedzielnego rowerzystę, ale gdyby warunki były ok i chciałbyś pojeździć naprawdę powoli To się zobaczy. Wyskoczyć na miasto też można I co Black, ratownictwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 No bo czas bym w sumie znalazł tylko ciężko samemu znaleźc jakieś fajna szlaki, więc jak co to czekam na konkretne propozycje. A jednak oceanografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staniolbiker Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Studiuję aktualnie w Gdyni, jestem chętny na weekendowe jazdy po okolicach trójmiasta. Może co tydzień zbiera się określone grono osób w jakimś miejscu? W razie czego, prosił bym o informację. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Studiuję aktualnie w Gdyni, jestem chętny na weekendowe jazdy po okolicach trójmiasta. Może co tydzień zbiera się określone grono osób w jakimś miejscu? W razie czego, prosił bym o informację. Pozdrawiam! Polecam RwM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregz22 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam!! W tą niedziele (25.10.) wybieram się pośmigać po TPK, z rana około 11- 12 (na jakieś 3h). Jeśli jest ktoś chętny zapraszam- pisać, proponuje spotkać się gdzieś w okolicach wrzeszcza lub oliwy (ale to do uzgodnienia). Oczywiście o ile nie będzie padać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam, Coś temat strasznie podupadł, a szkoda! Jestem na stałe w Gda od krótszego czasu i szukam ludzi którzy pokazaliby mi gdzie można pojeździć lekkie XC. Chilloutowe wypady też wchodzą w grę ze Vśr ok. 20km/h po 3mieście i okolicach (jeszcze leczę płuca ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Swojego czasu fanatycy RWM gasili wszelkie próby wskrzeszenia tego tematu. Chociaż jak najbardziej ma on sens, po pierwsze mamy tu nasze grono, po drugie najpierw było forumrowerowe.org (a dokładnie .jgc.pl), a dopiero potem powstał wszechświat włącznie z rwm, więc sorry winnetou, po trzecie nie trzeba robić zaraz publicznych, masowych wyjazdów zawsze. Ja mam nadzieję, że wiosną będę dostępny, jako przewodnik, ale stoi to pod znakiem zapytania, na pewno ktoś do jeżdżenia się znajdzie i teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam, Może ktoś chciałby się przyłączyć do wspólnego kręcenia Gdańsk - Tczew - Gdańsk... Spotykamy się w ostatnim wagonie kolejki jadącej z Gdyni Cisowa o 8:18. W Gdańsku jesteśmy o 9:20. Proszę zabrać ze sobą oświetlenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SilverXC Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witajcie, Podobno w weekend ma byc ladna pogoda, idzie ktoś pokręcić ? Planuje w sobote/niedziele z rana kilka kółek na Borodzieju(ul Reja), ew moze byc gdzie indziej. (o lesie raczej nie mysle bo jak nie ma mrozu to nie da się jechać) Cicho na forum, czyżbyście jeszcze sezonu nie zaczeli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iknowwho Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Właśnie takie zrządzenie losu, że mało czasu wcześniej było i bike niekompletny. Jak przyjdzie oponka i dętki do piątku, to w niedzielę w końcu pojeżdżę Oby było już te 5-7o, to będzie można normalnie oddychać. A w ogóle to witam wszystkich Biker'ów z 3City!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Planuje w sobote/niedziele z rana kilka kółek na Borodzieju(ul Reja) Nie polecam, na Reja śnieg będzie leżał do maja. Tam jest specyficzny mikroklimat i jest to ostatnie miejsce w trójmieście i okolicach gdzie zagląda wiosna Śnieg razem z błotem spływa elegancko na asfalt i jest tam syf niesamowity. Z racji, że zmieniłem miejsce zamieszkania z Sopotu na Rumie dawno nie byłem na klifie nadmorskim, orientuje się ktoś może czy zostały zrobione porządki po słynnej wichurze zeszłorocznej ? (co 50 metrów leżało drzewo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SilverXC Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ale ja już wczesniej tam jeździłem i jest OK., ostrzejszy podjazd jest juz praktycznie bez śniegu na asfalcie. Na tym dłuższym podjezdzie jeszcze zalega, ale da się jechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lusza Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Też mam w planie Reja w weekendowe poranki (~8.30-10.30) - no chyba że coś mi wypadnie. Jeżeli nie wypadnie, poznasz mnie po charakterystycznym rowerze (http://www.bikestats.pl/rowery/Spec_6214_3962.html). Myślę, że te marne resztki śniegu, które leżą jeszcze na długim podjeździe, zejdą do weekendu. Na pewno da się pojechać po koleinach, one już teraz na większości tego odcinka są czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 siemka jak przyjdzie przerzutka to zdąze złożyć rower i pewnie sie wybiore na Reja.., a w weekend ma być koło 8 st pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iknowwho Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Hehe, jak będzie pogoda, jak dziś, to bomba, trochę pojeździłem!! Rowerek prawie sprawny: łańcuch jeszcze przeskakuje.. no i kondycha Może lepiej się zapytam jakie tempo planujecie? Czy wyjdzie w praniu? Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.