PAVULONIX Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Hejka.Stałem się posiadaczem ww. roweru (nówka) po okazyjnej cenie 2999 PLN ( podłączyłem się pod zakup 3 skuterów dla szkoły jazdy ). Jako że na zakupy planowałem wydać więcej zwracam się do Was z pytaniem: - co proponujecie wymienić w rowerku żeby jego"wartość bojowa" wzrosła??? Kasa do wydania 2000PLN. Dzięki za ewentualną pomoc. Pozdro.
GIANT84 Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Wystarczy podzespoły wymienić na XTR i amortyzator na jakiegoś FOXA i jeszcze będziesz musiał dopłacić
barbapapa11 Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Kola i amor + rurki. Na tym najbardziej zyskasz? Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
Obes Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 · Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Amor ?, a na jaki może wymienić, podaj konkretny model ... dla ułatwienia - nie znajdziesz ... Zmieniał bym hample i koła ... Poza tym nick zakładającego temat trąci mi zwiotczeniem mózgu ...
PAVULONIX Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 proszę o ewentualne nazw modeli (kół,amora,hamulców) bo jestem jeszcze laikiem......
Obes Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 · Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Poszperaj sobie panie zwiotczały laiku po internecie, a później pogadamy.
PAVULONIX Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 · Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Poza tym nick zakładającego temat trąci mi zwiotczeniem mózgu ... brak słów.......jak nie chcesz pomagać innym to wystarczy żebyś nic nie pisał.....Nie każdy jest taki za######....jak Ty i zna się na częściach rowerowych...Ja znam się na rzeczach których Ty swoim mózgiem nie ogarniesz......Pozdrawiam
Obes Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 · Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Zapewne znasz się na podawaniu pavulonu ...
Rulez Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 @Pavulon, a co ci właściwie nie pasuje w tym rowerze ?
PAVULONIX Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 Z roweru jestem zadowolony ( a zwłaszcza z ceny) ale że planowałem droższy zakup to zaoszczędzoną kasę chce przeznaczyć na ulepszenia które pomogą przetrwać starty w maratonach MTB które planuję rozpocząć....
Rulez Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Do maratonów wypadało by wymienić koła, tyle, że porządne koła 27,5" mają piasty 15 mm przód i 12 mm tył, więc trzeba szukać czegoś co można skonwertować do "starego" standardu 9mm+10mm który jest w Giancie, lub składać ... wypadało by zważyć obecne koła, ponieważ może się okazać, że kupienie/złożenie znacząco lżejszych przekracza budżet 2000 ... Można wymienić tylko hamulce, na coś skutecznego ...
PAVULONIX Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 Czyli Rulez mam rozumiec że np kupuję gotowe kółeczka któreś z tąd http://www.bikestacja.pl/pl/kola-i-opony/kola/bikestacja-kola-skladane/mtb.html?p=2 i one mogą nie pasować???? Sorry za lamerskie pytania ale jestem jeszcze trochę zielony w temacie piast i kaset......
b4jk Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Nie lepiej poprostu jezdzic tym co jest a dopiero pozniej wymieniac? Ja nie rozumiem wogole.
PAVULONIX Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 Nie chcę zmieniać już ale po kilku startach w MTB może być to konieczne... Dlatego załozyłem wątek....Po prostu zaraziłem się rowerowaniem i chciałbym skorzystać z porad Ekspertów o wiele mądrzejszych od moiej osoby .
b4jk Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 No wiec startuj i nie szukaj niepotrzebnych wydatkow. Na to przyjdzie czas
GIANT84 Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 No wiec startuj i nie szukaj niepotrzebnych wydatkow. Na to przyjdzie czas Dokładnie masz kasę?? ok trzymaj w kieszeni lub na lokacie (oprocentowanie) i jak coś się zepsuje to wtedy wymienisz, a tak wymienisz szybciej i co zrobisz z fabrycznymi podzespołami?? sprzedasz za psie pieniądze?? Nie opłacalna taka zabawa a żadnym wypadku, przynajmniej takie jest moje zdanie.
Rulez Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Czyli Rulez mam rozumiec że np kupuję gotowe kółeczka któreś z tąd http://www.bikestacja.pl/pl/kola-i-opony/kola/bikestacja-kola-skladane/mtb.html?p=2 i one mogą nie pasować???? Sorry za lamerskie pytania ale jestem jeszcze trochę zielony w temacie piast i kaset...... Gotowe, ale to są kółka składane przez Bikestację ..., żeby były zauważalnie lepsze niż Giantowskie trzeba by brać przynajmniej te : http://www.bikestacja.pl/pl/kola-dt-swiss-240s-cl-crest-650b-aerolite-1405g.html No i 2000 wydane ... nie wystarczyło by już na wymianę hamulców, które akurat nadają się do wymiany ...
PAVULONIX Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 Dzięki Rulez za rzeczowe odpowiedzi.Zainwestuje więc w nowe hamulce i tarcze: http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/hamulce-i-akcesoria-klamki/hamulce-tarczowe/hamulce-tarczowe-shimano-deore-xt-br-m785-zywiczne-czarne.html http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/hamulce-i-akcesoria-klamki/tarcze-hamulcowe/tarcza-hamulcowa-shimano-xt-sm-rt86-180mm-2012r.html A jak oryginalne kółeczka zmasakruje podczas maratonów to uśmiechnę się do żony to może dołoży na nowe, bardziej wyczynowe.... Dzięki Wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Rulez masz u mnie piwo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.