Skocz do zawartości

[podmiana] Giant Talon1 27,5"

PAVULONIX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejka.Stałem się posiadaczem ww. roweru (nówka) po okazyjnej cenie 2999 PLN ( podłączyłem się pod zakup 3 skuterów dla szkoły jazdy :thumbsup: ). Jako że na zakupy planowałem wydać więcej zwracam się do Was z pytaniem:

- co proponujecie wymienić w rowerku żeby jego"wartość bojowa" wzrosła???

Kasa do wydania 2000PLN. Dzięki za ewentualną pomoc. Pozdro.

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu

Amor ?, a na jaki może wymienić, podaj konkretny model ... dla ułatwienia - nie znajdziesz ...

Zmieniał bym hample i koła ...

Poza tym nick zakładającego temat trąci mi zwiotczeniem mózgu ...

Poszperaj sobie panie zwiotczały laiku po internecie, a później pogadamy.

Poza tym nick zakładającego temat trąci mi zwiotczeniem mózgu ...

brak słów.......jak nie chcesz pomagać innym  to wystarczy żebyś nic nie pisał.....Nie każdy jest taki za######....jak Ty i zna się na częściach rowerowych...Ja znam się na rzeczach których Ty swoim mózgiem nie ogarniesz......Pozdrawiam

Zapewne znasz się na podawaniu pavulonu ...

Napisano

Z roweru jestem zadowolony ( a zwłaszcza z ceny) ale że planowałem droższy zakup to zaoszczędzoną kasę chce przeznaczyć na ulepszenia które pomogą przetrwać starty w maratonach MTB które planuję rozpocząć....

Napisano

Do maratonów wypadało by wymienić koła, tyle, że porządne koła 27,5" mają piasty 15 mm przód i 12 mm tył, więc trzeba szukać czegoś co można skonwertować do "starego" standardu 9mm+10mm który jest w Giancie, lub składać ... wypadało by zważyć obecne koła, ponieważ może się okazać, że kupienie/złożenie znacząco lżejszych przekracza budżet 2000 ...

Można wymienić tylko hamulce, na coś skutecznego ...

Napisano

Nie chcę zmieniać już ale po kilku startach w MTB może być to konieczne... Dlatego załozyłem wątek....Po prostu zaraziłem się rowerowaniem i chciałbym skorzystać z porad Ekspertów o wiele mądrzejszych od moiej osoby .

Napisano

No wiec startuj i nie szukaj niepotrzebnych wydatkow. Na to przyjdzie czas
Dokładnie masz kasę?? ok trzymaj w kieszeni lub na lokacie (oprocentowanie) i jak coś się zepsuje to wtedy wymienisz, a tak wymienisz szybciej i co zrobisz z fabrycznymi podzespołami?? sprzedasz za psie pieniądze?? Nie opłacalna taka zabawa a żadnym wypadku, przynajmniej takie jest moje zdanie.
Napisano

Czyli Rulez mam rozumiec że np kupuję gotowe kółeczka któreś z tąd

http://www.bikestacja.pl/pl/kola-i-opony/kola/bikestacja-kola-skladane/mtb.html?p=2

i one mogą nie pasować???? Sorry za lamerskie pytania ale jestem jeszcze trochę zielony w temacie piast i kaset......

Gotowe, ale to są kółka składane przez Bikestację ..., żeby były zauważalnie lepsze niż Giantowskie trzeba by brać przynajmniej te :

http://www.bikestacja.pl/pl/kola-dt-swiss-240s-cl-crest-650b-aerolite-1405g.html

No i 2000 wydane ...  nie wystarczyło by już na wymianę hamulców, które akurat nadają się do wymiany ...

Napisano

Dzięki Rulez za rzeczowe odpowiedzi.Zainwestuje więc  w nowe hamulce i tarcze:

http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/hamulce-i-akcesoria-klamki/hamulce-tarczowe/hamulce-tarczowe-shimano-deore-xt-br-m785-zywiczne-czarne.html

http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/hamulce-i-akcesoria-klamki/tarcze-hamulcowe/tarcza-hamulcowa-shimano-xt-sm-rt86-180mm-2012r.html

A jak oryginalne kółeczka zmasakruje podczas maratonów  to uśmiechnę się do żony to może dołoży na nowe, bardziej  wyczynowe.... :thumbsup:

Dzięki Wszystkim za zainteresowanie i pomoc.

Rulez masz u mnie piwo :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...