kefas Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 witam kurcze mialem pecha i kaplo mi na tarcze troche oleju i zatlusiclem hamulec, posiadam 525 z tarcza 180 winzipa, wyjolem klocki ,wlozylem do piekarnika ,po 10 min wyjalem , tarcze przelecialem amoniakiem potem ja wytarlem, zlozylem hamulec i nic , sila bardzo malutka, w ogóle nie blokuje kola , raz mi tylko normlanie chodzil jak polalem wrzaca woda ale jak wyschla znow zaczal spowalniac prosze pomuscie ,powiedzcie co powinienem zrobic ,z gory wielkie dzieki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibek Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 ...spoko, nic się nie martw, po takim piekarnikowym zabiegu musisz hebel rozjeździć, 2, 3 km i będzie spoko. tylko hamuj na tym dystansie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 25 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 wzielem jeszce przeczyscilem tarcze jakims plynem do naczyc do rozpuszcza tluszcz, a przy klockach nie musze nic robic papierem sciernym i jak przez te 2-3km to jezdzic z lekko nacisnieta klamka zeby klocki tarly? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Rozpędź sie kilkanaście razy do duzej predkosci i hamuj raz mocno i szybko raz słabiej ale ze sporym naciskiem tak zeby sie tarcza rozgrzała. po kilku powtórzeniach powinno cos drgnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibek Napisano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 jo jacek wie co mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 25 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Rozpędź sie kilkanaście razy do duzej predkosci i hamuj raz mocno i szybko raz słabiej ale ze sporym naciskiem tak zeby sie tarcza rozgrzała. po kilku powtórzeniach powinno cos drgnąć. kurde pojechalem na gorke , i zjezdzalem z niej 2 razy z zacisnietym hemplem , potem probowalem sie rozpedzic z max zacisnieta klamka, tarcza byla rozgrzana mocno i po tym zabiegu znow nic :/:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Spokojnie, musisz być cierpliwy - mnie tez to ostatnio spotkało - wykonałem te wszystkie zabiegi co Ty i dopiero po 2 dniach ostrzejszej jazdy, wszystko wróciło do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 25 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 zapomnialem dodac ze od razu jak dostalem hebel to wymienilem w nim klocki na win zip ,tamte shimanowskie sie zbyt szybko sciraja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogas Napisano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Ustaw sobie tak by klocki non stop lekko tarly o tarcze i w droge ... zrobisz sobie 15km, wrocisz zrypany jakbys zrobil 60 i bedzie juz ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.