balik150 Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Witam, posiadam taki rower: http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2014/cross/cliff-60-turquoise/turquoise#.U5splfl_tOs Mam do was pytanie. W jakich zakresach używać przerzutek żeby nie niszczyć łańcucha i zębatek? To znaczy jak mam 1 bieg z przodu to ile moge mieć maksymalnie z tyłu itp. Mam nadzieje że zrozumiecie o co mi chodzi
Shiryu Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Dopuszczalne przełożenia IMHO (bo niektórzy są dużo bardziej rygorystyczni) to 1x(1-6), 2x(2-8) i 3x(4-9).
Mod Team safian Napisano 13 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2014 Przy 9 rzędowej kasecie ja zawsze zostawiam 4 koronki nieużywane (czyli na blacie nie używam 4 największych, na środkowej zębatce po 2 z każdej strony a na młynku zostawiam 4 najmniejsze zębatki kasety) - tak samo proponuje Brian Lopes w "Jeździe rowerem górskim". Ktoś tu chyba nie czytał instrukcji od roweru
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.