Brugi Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Hej Mam Hexagona x3 z 2013t i Rebe taper 1/2 - 1/8, do ramy wchodzi rura 1/8 wiem że są specjalne stery do tego tyle że wyczytałem że nie każde mogą pasować... Możecie podpowiedzieć które będą pasować do Hx3? Będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Wydaję mi się, że muszę Cie zmartwić, bo jeśli rama ma główkę taperowaną, a amortyzator rurę prostą to da się to zrobić, a odwrotnie nie. Istnieje adapter/redukcja bieżni sterów. W Twoim przypadku trzeba by stworzyć coś co wysunie łożysko poza główkę ramy, bo w środku zwyczajnie się nie zmieści - albo łożysko było by tak drobne, że zużywałoby się momentalnie. To zmieniałoby geometrię roweru oczywiście. Może się mylę. W takim wypadku niech ktoś i mnie uświadomi Pomijam też kuriozum, którym jest wkładanie REBY do Hexagona, ale to już kompletnie moja opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Nazywa się to to FSA orbit ITA, i jest to właśnie zewnętrzne dolne łożysko. Informacji czy będzie pasować nie ma. Zrób to i powiedz mi czy działa bo nie chcę eksperymentować ba moim Scale'u Wysłane z mojego HTC One X+ przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ooo Panie cuda To może i ja bym kiedyś pokombinował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aflo Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 tylko że FSA ORBIT ITA ciężko kupić, nawet jeden ze sklepów odpisał mi że już ich nie produkują Ale możesz za to kupić trochę droższy dolny ster http://www.cyklomania.pl/index.php?p3926,cane-creek-ster-dolny-40-ec44-1-5 Ja tak zrobiłem i jest wszystko ok, pod warunkiem że główka ramy ma średnicę wewnętrzna 44mm i głębokość 12mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ten patent nie jest jeszcze sprawdzony w długiej eksploatacji, nie jest wykluczone, że może następować rozbijanie główki, na pewno szybciej objawi się to w gorszych ramach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brugi Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Po wybiciu org. sterów amorek sam w sobie nie wchodzi do ramy więc raczej lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baton168 Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Brugi, chciałem to samo zrobić w swoim hexagonie v8 i u mnie się nie dało. Więcej w temacie:http://www.forumrowerowe.org/topic/155948-stery-kross-hexagon-v8-i-rura-sterowa-tapered/ Na końcu tematu masz wyjaśnione dlaczego się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.