Andrew Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Witam! Mam problem ponieważ w moim tylnym kole na piaście 475 konusy są z lekka zmiażdżone i muszę kupić całe nowe łożyskowanie. Kulki to nie problem. Gorzej z konusami. Wie ktoś gdzie mogę kupić konusy albo i nawet całą oś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 U mnie w sklepie stacjonarnym sa konusy do piast SHIMANO, nie wiem,czy pasują do 475. Kosztują 6zł/szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 24 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 jeżeli są do shimano to pewnie by pasowały. Cały trick w tym, że konusy od normalnych osiek nie pasując bo mają inny gwint. Mógłbyś przy okazji zapytać czy te konusiki będą pasować do 475? Bo ja już tydzień szukam i nie mogę dostać ich, więc miałbym do Ciebe romans... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Takich części to najlepiej w Cykloturze szukać. http://cyklotur.com.pl/x_C_I__P_53032146-5...01__PZTA_0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 A jesli mają inny gwint,a ten sam kąt, to wymień całą os na inna niz SHIMANO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 24 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 no niestety gość w sklepie powiedział, że kąty stożków są inne. Chyba jednak zdecyduje się na przerobienie piasty pod łożyska maszynowe. Wyniesie mnie to około 40zł wraz z zapleceniem koła, a spokój będzie na zawsze(w razie czego wymiana łożysk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.