siemalysy Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Siema :-) Nie znalazłem takiego tematu dlatego zakładam. Może podyskutujemy o zaczynających się właśnie Mistrzostwach Świata w Brazylii. Macie jakieś typy, może komuś kibicujecie? A może mundial dla Was mógłby się nie odbywać. Zacznę od siebie. Jestem fanem piłki kopanej. Zostało mi tak od dziecka :-) Trochę żałuję że nasza Reprezentacja nie awansowała :-( Z realnej perspektywy patrząc może i dobrze bo nie będzie wstydu, żalu itp... Osobiście nie mam typu kto może wygrać. Wydaje mi się jednak, że któraś z tych ekip: Brazylia, Urugwaj, Niemcy. Hiszpania jak wygra dokona czegoś niesamowitego, ale w nich nie upatrywałbym zwycięzcy. Kończąc moją wypowiedź napisze że się cieszę że turniej się zaczyna. Mam tylko nadzieję że nie przeszkodzi mi w jeździe na rowerze co również uwielbiam. Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2
michalMtBXcT Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Bardzo fajny temat też jestem fanem piłki nożnej i postaram się obejrzeć jak najwięcej meczy .Za niedługo mecz Brazylia-Chorwacja otwierający cały Mundial .obstawiam na Brazylię dlatego iż grają u siebie ,mają bardzo duże wsparcie kibiców ,są teoretycznie lepszym zespołem od Chorwatów ,mój typ to 2-1 Dla Brazylii ,no ale kto wie co to będzie zobaczymy po meczu .A moim faworytem do zwycięstwa całej imprezy jest Brazylia .
siemalysy Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 Dzisiejszy mecz obstawiam 4:1 dla gospodarzy. Czy Brazylia wygra? Wydaje mi się, że są za pewni widząc ich w tv czy czytając w necie. Ale to może być sposobem na stres. Chciałbym żeby całe mistrzostwa wygrał ktoś z Europy. Bliżej nas by było :-) Najlepiej jakiś "czarny koń". Np. Belgia. Chociaż może.brakować doświadczenia. Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2
copone Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Mecze otwarcia dla gospodarzy zawsze są trudne - obstawiam remis Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
barbapapa11 Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 No i 3-1. Osobiscie obstawialem 2-1 z bramka olica neymara i hulka. W sumie duzo sie nie pomylilem. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
Shiryu Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Dzisiejszy mecz obstawiam 4:1 dla gospodarzy Brazylia strzeliła 3 bramki, sędzia dołożył czwartą... Prawie się nie pomyliłeś
siemalysy Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 No dokładnie :-P Mało się pomyliłem. Brazylia nie pokazała wielkiego futbolu. Chorwaci przy odrobinie szczęscia mogli zremisować. Ba. Gdyby nie sędzia nawet i wygrać...
MarekUrbanowicz Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Ja typuję, że Chile może namieszać sporo.
Matief Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Kibicuje Belgom a wygra wg mnie Argentyna Dzisiaj o 21 ciekawy meczyk Spain-Oranje
arroyo Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 O właśnie, jestem ciekaw co pokaże holandia. Piłką nożną się nie interesuję ale fajnie jest oglądać mecze na wysokim poziomie. Jedynie czego nie trawię to aktorzenia podczas fauli, zawodnicy zachowują się jak dziewczynki w piaskownicy, potarzają się po ziemi "oj jak boli oj jak boli" a za chwilę wstają jakby nigdy nic i biegną dalej. W tym temacie przodują chyba włosi więc nie wiem czy obejrzę ich mecze, kolarzy mają mocnych ale ich piłkarze to żałośni "drama queens"
MarcinGoluch Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Tak sie pochwale, ze pileczke sedziuje od 16lat czyli pol zycia i drugie tysiaclecie . Co do karnego to ja mysle, ze tez bym gwizdnal. Panowie na boisku nie ma wskaznika sily, reka na barku i na biodrze byla jednostronna, nie ciagneli/dotykali soe obaj. Fred poczul dotyk/pchniecie i wtedy nie wnika czy przesadzil czy nie ale cwanie sie polozyl. Jezeli sedzia widzi kontakt jednostronny w polu karnym w sytuacjo kotzystnej to ma prawo wskazac wapno! Nie czepiajcie sie prosze zwrotu "ma prawo" ale przepisy nie sa jednoznaczne. Brazylia moim zdaniem z meczu na mecz bedzie coraz lepsza i w finale bedzie jednostronne spotkanoe.
arroyo Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 panowie, holandia pozamiatała, piękne wjazdy na bramkę, dobry mecz
Matief Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 I dobrze że wysoko wygrali...a co Robben zrobił przy 5 bramce :
siemalysy Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 Robben zagrał świetnie. Ale to jak strzelił Van Persie pierwszego gola dla Oranje - cudeńko :-) Asysta też pierwsza klasa. Co do Hiszpanów, myślę że się podniosą i z grupy wyjdą. Ale nie zmienia to faktu, że dziś grali piach. Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2
Burak Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Ja tam kibicem nie jestem, wogóle piłki udawano-opłacanej nie lubię, ale w Holandii mieszkam już 7 lat, więc głupio byłoby nie obejrzeć. Fajny mecz, fajny... Druga bramka Robbena, rzeczywiście ciekawa. Ograł Hiszpanów jak dzieci w piaskownicy. Pozdrawiam z Holandii.
MarekUrbanowicz Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Jeden z lepszych meczy, jakie oglądałem.
Kakadu90 Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Dzisiaj jak łatwo Kolumbia ograła Grecję 3-0.
Matief Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 UP ale to był najnudniejszy mecz jak na razie Ja dzis czekam na mecz Anglia-Włochy o 24 w Manaus,gdzie wilgotnośc powietrza będzie wynosić powyżej 90%
MarekUrbanowicz Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Jak dla mnie, ciężkie do obstawienia.
siemalysy Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 Też czekam na mecz Anglia - Włochy. Obawiam się remisu i to w dodatku 0:0 Kolejnym ciekawym meczem może być Portugalia - Niemcy w poniedziałek. Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2
Matief Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 No Cris sie wykurował i zagra, więc Portugalia nie jest bez szans
siemalysy Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 Niemcom brakuje Reusa. Uważam, że jest jednym z lepszych bocznych pomocników. Za niego podejrzewam, że zagra Podolski. Też dobry grajek i ta jego lewa noga Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2
Kakadu90 Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Co do wczorajszego meczu Urugwaj-Kostaryka : Nie mniej nie ma się czym dziwić przecież połowa kadry Kostaryki to zawodnicy z czołowych lig Europejskich(Anglia,Rosja,Belgia,Dania,Hiszpania,Niemcy,Holandia).Zobaczycie jeszcze wyjdą z grupy. A co do wczorajszego Anglia-Włochy, to jak zwykle Mario Balotelli zrobił swoje.
Matief Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Patrzcie na to co Pirlo zrobił z tą piłką aj gdyby to weszło https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/971A768B381089747386957479936_14027902103454fdb78400b.mp4.mp4?versionId=3SQIponTo_AAurKSHDSjVzYqXWwnX6lE
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.