michalbodzio Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 WitamMam pytanie czy korba XT M780 powinna współpracować tylko z łańcuchami z grupy HG-X (są to łańcuchy kierunkowe o ile dobrze myśle). Przy zakupie roweru w standardzie był założony łańcuch KMC X10 wiec nie kombinowałem z innymi tylko zmieniałem zawsze też na zwykłe. Dopiero niedawno całkiem przypadkiem natknąłem się na jednej ze stron że ta korba kompatybilna jest tylko z łańcuchami CN-HG94, CN XTR M998 oraz SLX CN HG 81.Do tej pory korba łańcuchy i korba sprawowały sie dobrze nic nie przeskakiwało nawet na ostrych podjazdach.Czy to może być problemem że od jakiegoś czasu przy jeździe na środkowym blacie napęd trochę hałasuje ??.Mam nadzieję że nie nakręciłem Zgóry dzieki za odp.Pozdrwiam.
Mod Team safian Napisano 12 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.