witkac22 Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Planuje wyjazd w Dolomity Sella w 6 – 9 osób w dniach 5 - 12 lipca 2014. Ja zabieram sprzęt wspinaczkowy i rower MTB, nastawiam się głównie na Sella Ronda na rowerze, przełęcze Sella (2240 m n.p.m.), Passo Pordoi (2239 m n.p.m.), Passo Campolongo (1875 m n.p.m.) Passo Gardena (2136 m n.p.m.). Cztery razy w górę i cztery razy w dół. Pierwsza, „Marathon", mierzy 84 km i ma 4300 m przewyższenia, druga rozciąga się na długości 62 km (przewyższenie 3300 m). Chcę się też trochę po wspinać, dla mniej zaawansowanych jest szereg fajnych ferrat, szlaków górskich. Dla extremalistów są Trasy rowerowe mtb enduro na Canazei Belvedere. Naprawdę warto jechać, jest co robić – dla każdego coś miłego. O tej porze roku proponuję namiot na Camping Miravalle Campitello di Fassa (ceny 10-12 euro za noc) możemy również wynająć apartament jakby co. Dojazd Busem z Górnego Śląska za 350 zł. w dwie strony, w tej cenie można też zabrać rower (przyczepa samochodowa). Więcej informacji na maila witkacz@gmail.com Polecam nowopowstałego Fanpage na facebooku https://www.facebook.com/Alpstour?ref=profile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel85 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 cześć1. ile jest już osób do tego wyjazdu?2. termin potwierdzony czy przesunie się np na początek sierpnia?3. kto oprócz Ciebie w tej grupie ludzi będzie wspinać? + jakie robisz/robicie trudności? + jaki bierzesz/bierzecie sprzęt?4. rozumiem, że busem można się poruszać po okolicy, jeśli grupa osób ustali, by jechać w jakieś inne miejsce niż te, które zaproponowałeś?5. nie mam kondycji by móc robić tak długie trasy i przewyższenia o których piszesz, będzie ktoś słabszy z kim można by pojeździć na krótszych odcinkach?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Akurat myślałem,żeby w tym roku pojechać w Alpy i przetestować porządnie mojego full-a . Mocno się nad tym zastanowię. Ponawiam pytanie co do ilości osób,które jadą na 100% i zabierają rower. Głównie chodzi mi o enduro, jakieś bardziej wymagające trasy,żeby później nie okazało się,że będe jeździł sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkac22 Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 1. Dopiero jest termin i kierunek, jest trochę czasu aby zebrać się do kupy lista jest otwarta 2 Na początku sierpnia też chcemy coś podobnego zorganizować, jeszcze nie wiem gdzie, możesz samemu np. rzucić temat pod rozwagę, Stworzyliśmy teraz społeczność na facebook "alpstour.pl" gdzie jest miejsce na takie pomysły.możesz tam spokojnie coś napisać i rzucić temat i termin, inni będą czytać może akurat stworzy się grupa - chętnych na taki wyjazd https://www.facebook.com/Alpstour tam na bieżąco będą informacje 3. Pełna dowolność, poprzednio jedni tylko rower, inni tylko wspinaczka, inni łączą np ferraty 2 dni reszta rower w takiej grupie zawsze ktoś się znajdzie o podobnych upodobaniach spędzenia aktywnie czasu. Nie ma tu jakiegoś planu dla wszystkich, często gęsto spotykamy się wieczorem na campie i sobie opowiadamy co kto robił, w większej grupie zawsze jest wesoło, fajne tak razem posiedzieć i się pośmiać. 4 Bus jest cały czas do dyspozycji można gdzieś podjechać nie ma sprawy, jakoś ktoś nie wyrobi z czasem to jedziemy po niego :-) 5 tak jak w pk 3 zawsze tworzą się grupki o podobnym planie na dany dzień. spoko na pewno sam nie będziesz jeździł, są i tacy co tylko sami jeżdżą, bo po prostu lubią. Ważne, że jest grupa, jest z kim porozmawiać, kogoś nowego poznać, z kimś się umówić w kraju na rower. pozdrowienia witkac Akurat myślałem,żeby w tym roku pojechać w Alpy i przetestować porządnie mojego full-a . Mocno się nad tym zastanowię. Ponawiam pytanie co do ilości osób,które jadą na 100% i zabierają rower. Głównie chodzi mi o enduro, jakieś bardziej wymagające trasy,żeby później nie okazało się,że będe jeździł sam. Ja sam nie jeżdżę enduro ale jak byłem 2 lata temu na Selli to mnie bardzo kusiło wypożyczenie roweru i całego tego szpeju na siebie aby pojeździć 1 dzień. ogłoszenie dopiero się pokazało, temat jest otwarty do 9 osób bo tyle mieści się w busie, możesz napisać coś o enduro i planach na wyjazd na społeczności https://www.facebook.com/Alpstour. Na pewno się tam nie będziesz nudził wszystkie gondole i kolejki górskie chodzą w lecie, są wyznaczone trasy ale możesz sobie sam wyznaczyć gdzie i którędy. To nie Tatry i inne nasze parki narodowe gdzie nawet nie można wjechać rowerem. Na pewno jedziemy nawet jak będzie nas np 4 osoby, warunki te same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Spróbuje załatwić urlop w pracy. 5-12 lipca na 100% ?. Wyjeżdżamy 5, w kraju jesteśmy 12 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkac22 Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dokładny wyjazd jest do dogadania, obcjonalnie może być wyjazd w piątek na noc 22 - 23 a powrót nawet w niedziele, to zależy skąd inni będą musieli dojechać na Śląsk i kiedy wrócić np do pracy. Na terenie od Katowic do Gliwic + Tarnowskie Góry mogę podjechać pod dom po kogoś.Jak co to pisz na priv. witkacz@gmail.com ale te powyższe wiadomości mogą zainteresować innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkac22 Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Planuje wyjazd w Dolomity Sella w 6 – 9 osób w dniach 5 - 12 lipca 2014. Ja zabieram sprzęt wspinaczkowy i rower MTB, nastawiam się głównie na Sella Ronda na rowerze, przełęcze Sella (2240 m n.p.m.), Passo Pordoi (2239 m n.p.m.), Passo Campolongo (1875 m n.p.m.) Passo Gardena (2136 m n.p.m.). Cztery razy w górę i cztery razy w dół. Pierwsza, „Marathon", mierzy 84 km i ma 4300 m przewyższenia, druga rozciąga się na długości 62 km (przewyższenie 3300 m). Chcę się też trochę po wspinać, dla mniej zaawansowanych jest szereg fajnych ferrat, szlaków górskich. Dla extremalistów są Trasy rowerowe mtb enduro na Canazei Belvedere. Naprawdę warto jechać, jest co robić – dla każdego coś miłego. O tej porze roku proponuję namiot na Camping Miravalle Campitello di Fassa (ceny 10-12 euro za noc) możemy również wynająć apartament jakby co. Wyjazd Busem z Górnego Śląska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Prawie na 99% jestem pewien,że jadę. Biorę urlop od 5-12(13) . W środę będę w 100% pewny,czy dostanę urlop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkac22 Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 OK Maniak Jedziemy spoko warto się zmierzyć z tą trasą można się zabrać są jeszcze wolne miejsca https://www.youtube.com/watch?v=qjjRReXel6g https://www.youtube.com/watch?v=uAyBC1ockD4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Sprawa z urlopem rozwiązana. Jadę na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkac22 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Włochy Canazei Dolomity Sella w dniach 5 - 12 lipca 2014Szczegóły: wyjazd w piątek 4 lipca godz.23.oo z Zabrza, Jeżeli ktoś jest z Warszawy i okolic może się umówić z Marcinem, który dojeżdża na Śląsk własnym samochodem. Można jeszcze do nas dołączyć są miejsca, zapraszamy na wspólny wyjazd. Szybki kontakt tel. 506500528 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.