Skocz do zawartości

[rama] cross/mtb co polecacie

zadek07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Będę budował rower las/asfalt 50/50 i poszukuję dobrej bazy do roweru.  Mam 175cm waga ok 88kg rama raczej na koła 29 cali . Jakąś solidną lekką ramę budżet raczej do 1000 zł czy pchać się w ramy carbonowe? Raz, dwa razy do roku jakiś wypad z sakwami na kilka dni. Generalnie rower ma służyć do jeżdżenia na co dzień. Co powiecie np o tej ramie Krossa?

http://allegro.pl/rama-kross-level-b7-nowa-tanio-i4306155164.html

Napisano

Nawet nie zwróciłem uwagi :) To mtb z wyższej półki nie mają dziur pod bagażnik? 

Mniejsza o te sakwy, mam drugi rower typowy treking najwyżej on będzie woził sakwy :)

Napisano

Niektóre mają, inne nie :)

Mająć 1000zł możesz pomyśleć o jakimś modelu sprawdzonej na rynku, lubianej ramy. Kross w ostatnim roku miał z ramami miejscami wpadki, teraz dał zupełnie nowe i inne niż wcześniej, z tego co kojarzę w prasie branżowej pisali, że paramtetry ich są ok, ale bez rewelacji.

Pogoogluj sobie problem, poczytaj dyskusje. W tym budżecie masz sporo lubianych ram do codziennego użytku (nie-sportu).

Jeśli interesują cię MTB 29 cali to najpopularniejszy jest chyba Accent Peak, co nie znaczy, że nie ma lepszych :)

Napisano

No właśnie nie jestem kompletnie w temacie ostatnie lata spędziłem na szosie. Dlatego liczę na waszą wiedzę i doświadczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...