zadek07 Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Witam Będę budował rower las/asfalt 50/50 i poszukuję dobrej bazy do roweru. Mam 175cm waga ok 88kg rama raczej na koła 29 cali . Jakąś solidną lekką ramę budżet raczej do 1000 zł czy pchać się w ramy carbonowe? Raz, dwa razy do roku jakiś wypad z sakwami na kilka dni. Generalnie rower ma służyć do jeżdżenia na co dzień. Co powiecie np o tej ramie Krossa? http://allegro.pl/rama-kross-level-b7-nowa-tanio-i4306155164.html
Tadeus Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 wypad z sakwami na kilka dni. Co powiecie np o tej ramie Krossa? Czy ona ma dziury na bagażnik?
zadek07 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 Nawet nie zwróciłem uwagi To mtb z wyższej półki nie mają dziur pod bagażnik? Mniejsza o te sakwy, mam drugi rower typowy treking najwyżej on będzie woził sakwy
Tadeus Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Niektóre mają, inne nie Mająć 1000zł możesz pomyśleć o jakimś modelu sprawdzonej na rynku, lubianej ramy. Kross w ostatnim roku miał z ramami miejscami wpadki, teraz dał zupełnie nowe i inne niż wcześniej, z tego co kojarzę w prasie branżowej pisali, że paramtetry ich są ok, ale bez rewelacji. Pogoogluj sobie problem, poczytaj dyskusje. W tym budżecie masz sporo lubianych ram do codziennego użytku (nie-sportu). Jeśli interesują cię MTB 29 cali to najpopularniejszy jest chyba Accent Peak, co nie znaczy, że nie ma lepszych
zadek07 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 No właśnie nie jestem kompletnie w temacie ostatnie lata spędziłem na szosie. Dlatego liczę na waszą wiedzę i doświadczenie.
zadek07 Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 Jakieś inne propozyjce ramy prócz Accenta?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.