michalbodzio Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Witam.Mam pytanie, a mianowicie czy korba XT M-780 powinna współpracować tylko z łańcuchami z grupy HG-X (czyli z łańcuchy kierunkowe o ile dobrze myśle) Przy kupnie roweru w standardzie był założony łańcuch KMC x-10 zwykły wiec nie kombinowałem. Dopiero całkiem przypatkiem natknąłem sie na jednej ze stron że korba ta jest kompatybilne z łańcuchami CN-HG94, CN-XTR M998, oraz SLX CN-HG81.Użytkuję tą korbę już 2 lata i nigdy nie było probemów z tymi łańcuchami które zakładałem (nigdy nic nie przeskakiwało nawet na mocnych podjazdach), jedynie co to na środkowym blacie korba trochę hałasuje z czym też nie mogę sobie poradzić.Co propounujecie w związku z tym ??Mam nadzieję że za barzdo nie nakręciłem.Z góry dzieki za odpowiedz.
Mod Team mrmorty Napisano 12 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.