Skocz do zawartości

[opona] wybór do 29er'a

JKX89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety, nic to nie dało. W jedno koło wlane zostało około 300ml mleka, powietrze schodzi po około 4h. Drugie (przednie) ma 200ml mleka i... przetrzymuje nocke. Kolega, który to robił jest w szoku, że przy takiej ilości mleka opony się nie uszczelniły. Nie robił tego pierwszy raz więc wątpię by zrobił to źle (tym bardziej, że tył robił 3 razy, przód 2).

Może kupić standardowe Racing Ralfy? Tylko one zdzierają się momentalnie. 3C/EXO/TR sobie odpuszczę ze względu na wagę. ~650g to niewiele mniej niż moje obecne.

Napisano

Standard z Scota Scale 960 - Syncros.

Gumy jutro jadą z powrotem do sklepu. Co wziąć w zamian? Na pewno TR (nie będę już ryzykował), około 300zł, poniżej 600g sztuka.

Napisano

3c/EXO bez TR zrobiłem raz na przód z miesiąc temu na ztr arch ,100ml mleka no tubes,taśmie 21 jedna warstwa.Zapomniałem o sprawie do teraz jak przeczytałem,że jest problem.W międzyczasie były góry,dzisiaj były góry.To nie jest raczej wina opony.

Napisano

Pisałem o tym już kiedyś, ale w uszczelnianiu gwarancja sukcesu to dobre obręcze. IKON-y świetnie się uszczelniają, nawet wersje nie sygnowane TR, więc powodu niepowodzenia szukałbym gdzie indziej.

• Mod Team
Napisano

Tak patrzę po mtbr'ze i niestety nie ma jednoznacznych opinii na temat mozliwości przechodzenia na bezdętkę na obręczach Syncros'a (zwłaszcza XC39), ale również winy w samych Ikonach bym nie pokładał.

Napisano

To nie jest raczej wina opony.

Możliwe, jednak kolega na tych samych obręczach i RaRa zrobił bezdętke bez większych problemów. Jak się nic konkretnego nie trafi (jakaś mała podpowiedź? :)) to wezmę w przyszłym tygodniu Schwalbe.

Napisano

Sorry za kolejnego duble posta.

Kupiłem ostatecznie Schwalbe RaRa w wersji EVO, od wtorku już trzyma ładnie ciśnienie. Coś z tymi Ikonami musiało być nie tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...