Skocz do zawartości

[kolano] ból podczas zginania

sz89

Rekomendowane odpowiedzi

Problem wygląda następująco. Jakiś czas temu bolało mnie lewe kolano podczas pedałowania. Wziąłem siedzenie wyżej i przeszło. Ostatnio niestety ból wróćił. Teraz nie wiem czy to kwestia przeciążenia (500 km w czerwcu, w tym roku 3 tys. km - trochę terenu ale raczej na spokojnie) czy coś poważnego?

Zacząłem pić magnez i wapno. Możliwe że to nic nie da, ale na pewno nie zaszkodzi. Jakieś propozycje macie? Jakaś maść czy raczej to nic nie da?

Niestety nie mam licznika z kadencją.

magnez i wapno na pewno Ci nie zaszkodzą raczej lekko pomogą ale nie przy kolanie. też miałem ostatnio ból w kolanach przy pedałowaniu i normalnym chodzeniu po konkretnym przeciążeniu. smarowałem kolana Ketonalem i ogólnie oszczędzałem dużo. po 5 dniach przeszło i jak dotąd nie powróciło.

Jest duzo masci na kontuzje np. viprosal, bals sulphur, wyciag z diabelskiego pazura (jakas roslinka :D), diklonat ... etc itp. probowac warto tylko to moze sie okazac troche dlugotrwalym okresem leczenia jezeli to cos powazniejszego wiec zawsze mozesz sie udac na konsultacje do lekarza ( a noz widelec pomoze)

Problem wygląda następująco. Jakiś czas temu bolało mnie lewe kolano podczas pedałowania. Wziąłem siedzenie wyżej i przeszło. Ostatnio niestety ból wróćił. Teraz nie wiem czy to kwestia przeciążenia (500 km w czerwcu, w tym roku 3 tys. km - trochę terenu ale raczej na spokojnie) czy coś poważnego?

Zacząłem pić magnez i wapno. Możliwe że to nic nie da, ale na pewno nie zaszkodzi. Jakieś propozycje macie? Jakaś maść czy raczej to nic nie da?

Niestety nie mam licznika z kadencją.

W którym miejscu boli Cię konkretnie kolano ? Ból jest wewnątrz, na powierzchni kolana ? Jeździsz w SPD ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...