ByEvil Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Witam dzisiaj doszedł do mnie mój nowy rower i zaraz po złożeniu i pierwszym wyjeździe na ulice ewidentnie czułem że mi jakoś tyłek podskakuje;p (asfalt prosty żeby nie było) stwierdziłem że opona krzywo siedzi - spuściłem powietrze napompowałem znowu i jest lepiej ale chyba nadal coś czuć, czy po paru km samo się ułoży? czy jest jakiś sposób na to? rower to spartacus elite shimano 26"
Kiciok Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Tyle razy było to już... http://www.forumrowerowe.org/topic/162254-opona-krzywa-opona-drutowa/ Albo spuszczasz trochę, ugniatasz i pompujesz, albo zdejmujesz oponę, smarujesz ranty płynem do mycia naczyń i pompujesz.
rzezniol Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Spuść powietrze ... posmaruj pędzelkiem dookoła ranty opony wodą ze sporą ilością mydlin lub płynu do mycia naczyń (tak żeby było śliskie) i napompuj ponownie ... Czasami trzeba napompować sporo wiścej niż docelowo potrzeba. Potem tylko spuścisz do wymaganego ciśnienia. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.