kaczylepszy Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Witam, od 2 tygodni szukam dobrego używanego crossa za niewielką kwotę tj 800zł. Oglądając oferty doszedłem do wniosku iż jest to trudne dlatego zwracam się do Was z prośbą. Mam 189 cm wzrostu, 68 kg.Rowery, które wpadły mi w oko to Bulls Cross Bike 1 BULLS SPORT 1.5C GIANT X SPORT 4.0 Calvin Nie mam pojęcia ale ten Calvin bardzo mi się podoba. Za 850 do wzięcia z darmową wysyłką.Proszę o oceny, opinie, komentarze wyżej wymienionych rowerów.Z góry wielkie dzięki. Odwdzięczę się okejką
rafalzi Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Na pewno Bullsy odpadają. Calvin do rozważenia, ale trzeba zobaczyć jednak samemu, bo słowa sprzedawcy nic nie znaczą. Chyba, że chcesz zaryzykować, może akurat się poszczęści. Na pewno jak ktoś pisze, że rower po przeglądzie, a widać łańcuch zalepiony brudem, to nie wzbudza zaufania. Giant, hmm... Tu już byś kupował z opcją wymiany napędu, opon, linek, serwisu piast itp. Mimo fatalnego stanu plusem jest to, że w podobnej cenie miałbyś rower ze świeżutkim napędem. Pytanie jak ze stanem amortyzatora, przerzutek, manetek, bo o ile łańcuch, korbę i kasetę można w miarę tanio wymienić, to amortyzator będzie sam kosztował drugie tyle a jak dojdą jeszcze inne części, to i w tysiącu się nie zmieścisz. Postaraj się mimo wszystko szukać blisko miejsca zamieszkania i od prywatnego sprzedawcy - raz, że możesz ocenić dobrze stan roweru, dwa, to coś co w codziennym użytkowaniu pewnie nie będzie przeszkadzać, ale na pewno lepiej nie mieć roweru kradzionego Edit A najlepiej dołóż do Lazaro Integral V3 lub Kandsa Maestro
kaczylepszy Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 Postaraj się mimo wszystko szukać blisko miejsca zamieszkania Właśnie o to chodzi, że w mojej okolicy tj Zamościa nie znalazłem nic godnego zawieszenia oka, nie mówiąc już o kupnie. Calvin do rozważenia, ale trzeba zobaczyć jednak samemu,a widać łańcuch zalepiony brudem, to nie wzbudza zaufania. Niestety nie mam opcji obejrzenia go przed zakupem. Sprzedawca udziela "Gwarancji rozruchowej na rowery używane dajemy 14 dni." Tylko ciekawe co ona obejmuję. Tu jeszcze się zastanowię. Poprzeglądam jeszcze oferty i jeśli z czymś trafie dam znać. A może: Romet Orkan 1.0? A może Kellys Saphix?
kaczylepszy Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 Znalazłem rower, wstępnie zarezerwowałem i utargowałem go na 800 zł. Rower jeszcze będę miał możliwośc obejrzenia na dniach ale proszę o "rzucenie okiem" doświadczonych osób. Mowa tu o ROMET RX500.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.