Skocz do zawartości

[rower] Kross grand- naprawa czy nowy ?

Lukasz331

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, posiadam już kilka lat rower Kross Grand Junior City. Rower  jest w stanie takim jakim jest . Planuję zacząć zabawę z tym i na wakacjach nabić sporo kilometrów :D , ale jeżdżę tez na codzień gdziekolwiek .Mam do was pytanie, czy naprawić  ten a w nim do wymiany : pedały, opony, siodełko, brak jednego błotnika(rozsypał się) dynamo(niekoniecznie) + scentrowane tylnie kolo i ułamana "osłona" z przednich zębatek.Dobrze też by było wyczyścić rafki pożądnie. Czy może lepiej kupić nowy do 1200zl. ? Może Kross Hexagon X1 albo X2 ? Głównie do jazdy po drodze (w naszych drogach straszne dziury..) po terenie czasem się zdarza.

Poniżej zdjęcia :P koła 24' ( czy nadal będzie odpowiedni do jazdy gdzieś dalej ? mam go długo, a urosłem, teraz mam 160 cm)

Proszę o pomoc :)  

PS. Zdjęcia są za duże żebym mógł je tu dodać bezpośrednio :/ mogę dać link ? (czytałem regulamin)

Moim zdaniem lepiej kupić nowy, a jeśli masz do wydania 1200 zł to na pewno nie Hexagona. Da się kupić dużo lepiej niestety raczej tylko przez internet jeśli Ci to nie przeszkadza.

Chodzi głównie o koła. 24' dla dorosłego to chyba tylko w DH się zdarza, więc nie warto inwestować. Nie wiem ile masz lat, ale nawet jeśli nadal rośniesz to rama 17' powinna być OK.

http://www.forumrowerowe.org/topic/14497-1000zl-rower-mtb/

Kawał lektury, ale głównie polecane są rowery Kands, Lazaro, Scud. W zasadzie to są prawie identyczne rowery tylko z innymi naklejkami. Nie wisi na nich reklama dużych producentów dlatego są prawie bezkonkurencyjne w tej cenie...

Jak dla Ciebie to polecałbym jakiegoś cross'a, czyli rower na kołach 28', bo takie są odpowiedniejsze do jazdy drogowej. Lazaro Integral, Kands Maestro są do do dostania na Allegro.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...