Skocz do zawartości

[rower] GT Karakoram Comp vs GT Avalanche Comp

parooweu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie pragnąłbym się przywitać z użytkownikami forum, ponieważ to mój pierwszy post tutaj.

Otóż od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna nowego roweru. Dotychczas jeździłem na 26" (Giant Escaper i Trek 3700). Zastosowania to głównie szutry, ścieżki w lesie,  rzadziej góry (Beskid Niski/Sądecki) i kilkudniowe wyprawy. Przy moim wzroście (170cm, 63kg) zastanawiałem się raczej nad 26", ale sprzedawca ze sklepu GT niedaleko mojego domu uznał, że dla mnie koniecznie 29er (Karakoram) w rozmiarze S. Z kolei warszawski sprzedawca GT stwierdził, że przy tym wzroście to nie ma co się porywać na 29er'a bo będzie za duży. Przymierzałem się do Avalanche'a w rozmiarze M, i był całkiem ok, natomiast Karakorama w S zwyczajnie nigdzie nie ma. Czy któryś z Was, forumowicze, miał jakieś doświadzenia z Karakoramem S lub z 29er'em przy tym wzroście? Wiem, że to temat powielany milion razy, ale jak widać, opinie są podzielone.

Napisano

Pytanie czemu ograniczasz się tylko do GT? Miłość do marki, czy tak bez powodu?

Co do rozmiaru to ja przy twoim wzroście zdecydowałem się na 27.5 :)

Napisano

Ograniczam się do GT głównie dlatego, że ich dealer jest 2km od mojego domu. Poza tym z tego co przeczytałem, to większość producentów w tym zakresie cen (do 2800zł) daje albo gorsze przerzutki, albo Tektro HDC300, o których słyszałem raczej negatywne opinie (tutaj są promax decipher, ponoć nieco lepsze)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...