Zombec Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam, mam problem z przemieszczającym się zaciskiem w przednim kole. ustawię go idealnie żeby nie obcierał i po pierwszym mocnym hamowaniu zmienia swoje położenie. Dokręcanie śrub na maxa nic nie pomaga, prędzej gwint zerwę w adapterze :/ czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Odtłuść wszystko dokładnie i wtedy montuj . Zacisńij też mocniej szybkozamykacz od koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozek Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) W starym rowerze uciekał mi tylny zacisk juicy 5. Okazało się, że podkładki tri-align były zbyt mocno zjechane i mimo idealnego ustawienia po jakimś czasie zacisk się przestawiał. Podobne podkładki możesz wyciągnąć z klocków v-brake (oryg. śruby z podkładkami to ~30zł). Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Kozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Tak jak wyżej napisałem dla mnie albo lekko przemieszczające się koło w zacisku albo nie odtłuszczony adapter / zacisk na mocowaniu . Edytowane 10 Czerwca 2014 przez jasinski21444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zombec Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 ODTŁUŚCIŁEM ADAPTER I PODKŁADKI I na razie POMOGŁO ZOBACZYMY NA JAK DŁUGO. DZIĘKI ZA POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 często w takim przypadku warto zeskrobać farbę z zacisku w miejscu kontaktu z podkładkami. Jeżeli to nie pomoże - zmień podkładki na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi