Skocz do zawartości

Pytanie o producentów + pomoc w wyborze

GrzesiekG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam dwa pytanie:

1. Jakie znaczenie w wyborze roweru ma producent? Oczywiście nie mówię tutaj o producencie typu Real czy Tesco, ale czy jest jakaś widoczna różnica w jakości pojazdu pomiędzy firmami polskimi oraz zagranicznymi?

2. Nie znam się na rowerach. Uprawiałem dużo sportu - od biegania, przez slalom na rolkach po wing chun kung fu, ale w rowerach jestem całkiem zielony. Czytałem ile mogłem, ale czym więcej czytam tym mniej wiem, dlatego proszę Was serdecznie o pomoc w wyborze. 

~Waga: 65 kg

~Wzrost: 176 cm

~Umiejętności: kończą się na jakimś górskim rowerze, od pewnego czasu nie jeździłem w ogóle. W zasadzie ten rower nie był taki zły, firmy nie pamiętam, ale mógł to być nawet Giant, tyle, że strasznie ciężki i jazda na dłuższe odległości była co najmniej mordercza.

~Fundusze: chciałbym zmieścić się tak w 3000 zł, jednak rozumiem, że czasami jest sytuacja, że dopłaci sie ten 200 czy 300 zł i jest coś lepszego.

~Zastosowanie: asfalt. Nie zamierzam jeździć po górach czy lasach, nie ma to być rower typowo miejski. Myślałem, że jakiś szosowy byłby dobry, ale to już zostawiam Wam. 

Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc,

Grzegorz G

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...