Nepalczyk Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witajcie forumowicze! Mam do was pytanie i prośbę o podzielenie się opinią. Dotychczas jeździłem na starym rowerze na stalowej ramie, na kołach 26 i napęd w grupie SIS, więc szału nie było, dotychczasowo wystarczało. No ale trzeba było się przesiąść na coś lepszego i się udało. Od znajomego ojca nabyłem Kellys COBE 2012 za 900zł . http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2012/cross/cobe-blue/blue#.U5baI_l_uSo Po przejechaniu paru kilometrów wszystko ładnie chodzi, ale jest jeden mankament. Przednia przerzutka nie do końca płynnie chodzi, no pewnie dlatego, że to SiS, co prawda próbowałem regulować no, ale zawsze nie do końca jest to idealne ustawienie. I tu pytanie do was i prośba o opinię. chciałbym wymienić cały przód na Deore (Korba+przerzódka+ manetka). Ale jak to będzie współpracować z acerą z tyłu? Czy wymienić cały napęd na deore? Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looser Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Powinno współpracować z acera tylko nie wiem jak się ma kwestia łańcucha starego na nową korbe,Jak juz i tak planujesz wydać ~400 zł na deorki do przodu (zakladam ze nowe planujesz kupic) to powoli kroczkami "co moglbys jeszcze wymienic" faktycznie dojdziemy do momentu gdzie tak naprawdę caly naped wymienisz, wiec jak ten jest juz wysluzony to moze warto (jest specjalny temat na forum gdzie jak wrzucisz zdjecie napedu to zostanie oceniony czy sie jeszcze nadaje)Noi się zastanów czy naprawdę potrzebujesz deore do swojego użytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Dzięki ! No celowałbym w deore, bo wytrzymalsze, a przy mojej wadze 85kg i nie oszukujmy się mam taką niechlubną tendencję do szybkiego zajeżdżania osprzętu ze względu na narwane nogi... No nic będę myślał i się zastanawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.