Skocz do zawartości

[wycieczka] 100km - pomoc w przygotowaniu

HeMiK

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o nawigację rowerową to jestem tradycjonalistą. Nie napisałem ,że Kolumb planował dopłynąć do Ameryki .Napisałem tylko ,że do Ameryki dał radę trafić bez ...
  Gratuluję pierwszej "setki" ! Po paru dalszych wyjazdach sam ocenisz jaki rodzaj nawigacji bardziej Ci odpowiada.
 Mam nadzieję  ,że brak tras  idealnie nadających się do Twoich slicków 28X1,5 cala nie ograniczy zasięgu wyjazdów
 do pięknych okolic Olsztyna !

A więc użyj logicznego myślenia, jeśli taką zdolność jeszcze posiadasz i pomyśl trochę. "Napisałem tylko ,że do Ameryki dał radę trafić bez ..." Trafił do celu? Nie trafił. Każdy mniej czy bardziej doświadczony żeglarz w końcu trafiłby w końcu GDZIEKOLWIEK, a że Kolumb przypadkiem trafił do 'Nowych Indii'? Czy ty poważnie musisz w internecie zgrywać półgłówka, jakiego mam nadzieję w rzeczywistości nie jesteś? W temacie nie udzielasz się w ogóle, a tylko dajesz upust swoim paluszkom. Żona/kolega ci nie daje? No tak, typowy janusz z wąsem.

Kolego, powściągnij cugle swojego niewyparzonego języka, bo Ciebie nikt tu nie obraża. Takie teksty nie są tu mile widziane.

A co do nawigowania, jak już ktoś napisał i GPS i papierówka doskonale nawzajem się uzupełniają. Ograniczanie się tylko i wyłącznie do elektroniki to błąd. Co zrobisz jak padnie Ci bateryjka, albo sprzęt złapie zawieche, albo uszkodzisz, o co na rowerze nie trudno ??? - ZGINIESZ JAK CIOTKA W CZECHACH.

Odradzam nawigację w telefonie jako podstawową mapę - chyba że masz power bank, który zapewni ci uzupełnienie energii na cały dzień. Najlepiej i najbezpieczniej mieć tradycyjną mapę w odpowiednio dużej skali i nauczyć się z niej korzystać. Na nieznany szlak leśny często wybieram nawigację, ale tak czy inaczej mam ze sobą mapę tradycyjną. Różnie się może zdarzyć.

Przecież logicznym jest, że na dłuższą wycieczkę, o dwudniowej nie wspominając, nie wezmę tylko GPSu. Tematem tego wątku było to w jaki sposób mogę zapisać trasę na 100km wycieczkę, którą planowałem na ~6 godzin. Przeczytajcie jeszcze raz pierwszy post i nie odchodzcie od tematu. Ale jak widać, na każdym forum musi być wielce czcigodny januszek nic nie wnoszący do problemu, który upust emocjom chyba tylko w internecie daje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...