Skocz do zawartości

[Opony] 29" szybka opona na miasto.

RazorsEdge

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Muszę zmienić tylną oponę i nie wiem na co się zdecydować, Wszystkie tematy dotyczą terenu, a ja szukam opony dobrej na asfalt. Często łapie się ciężarówek\autobusów, także fajnie jakby dało się jeszcze na niej w miarę szybko zahamować z tych nawet 65km/h. Jak już wyjeżdżam to trasy przeważnie wychodzą mi powyżej 50km. Co sądzicie o Thunder Burt? Mało jakichkolwiek opinii na temat tej opony, a z opisu jest całkiem ciekawa.

Dzięki,

Pozdrawiam

Napisano

Thunder Burt jest podobno szybki jak sama nazwa wskazuje, ale to opona terenowa nadal i asfalt ją pożre...

Nie myślałeś jak już jeździsz po asfalcie założyć jakiejś opony 28'? Nie mówię o slickach 30 mm, ale np 28x1.75-1,95-2,0.

Schwalbe Marathon, albo budżetowa nawet Kenda Khan.

Nie istnieje opona 29' projektowana na asfalt.

Napisano

Schwalbe marathon waży prawie kilogram, a to już trochę za dużo. Tyrago znowu jest w rozmiarze 1.6, a to może być za wąsko. Teraz mam drucianego smart sama z tyłu i myślałem, że przy okazji może zbije trochę wagi na tej oponie. Co sądzicie o furious fred? 360g, bieżnik wydaje się spoko jak na asfalt i 2.0 szerokości. 

Napisano

A może Marathon supreme 28x2.0, wyglądają jak mega szosowe opony.

Przy okazji mam parkę na sprzedaż ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...