Skocz do zawartości

Siodło SELLE ROYAL Respiro Moderate czy Allay Sport 1.1?

WojtasKK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jeżdżę trekingowym Krossem Trans Pacyfic. Jakieś 400-500 km miesięcznie. Rok jeżdziłem na siodle żelowym jakie było z rowerem Selle Royal Freedom.  NIestety rozerwałem żel i musiałem wymienić na nowe - kupiłem taki sam model .  Ale od kiedy zmieniłem je (od marca) do dziś jeździ mi się coraz gorzej. Moę to coć z tym konkretnym egzemplarzem - bo poprzednie było wygodne. Dyskomformt w kroczu powoduje ból i po 40-50 km jaja bolą jak cholera.

Może ma ktoś doświadczenia z modelami do jakich się przymierzam: SELLE ROYAL Respiro Moderate  oraz  Allay Sport 1.1.

Respiro moderate - to żelowe siodło z wcięciem w środku, Allay Sport ma dodatkowo komorę powietrzną w kroczu ale reszta to pianka ze wstawkami żelowymi.  Jeżdżę w spodenckach z wkładką.  Czy te modele mogą , powinny być bardziej komfortowe przez to , że są bardziej profilowane w kroczu? Czy poduszka powietrzna zamiast żelu to duża róznica?

Może macie jakieś inne propozycję markowych sprawdzonych siodeł trekingowym.  Liczę się z wydatkiem bo nie zamierzam oszczędzać na wygodzie .

Naczytałęm się o doborze i wiem że dobór to indywidualna sprawa ale nie mam na miejscu tak dobrze wyposażonych sklepów z akcesoriami by przymierzyć się do czegoś lepszego niż tylko siodła poniżej 100 zł.

Dzięki z góry za wskazówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...