WojtasKK Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Witam. Jeżdżę trekingowym Krossem Trans Pacyfic. Jakieś 400-500 km miesięcznie. Rok jeżdziłem na siodle żelowym jakie było z rowerem Selle Royal Freedom. NIestety rozerwałem żel i musiałem wymienić na nowe - kupiłem taki sam model . Ale od kiedy zmieniłem je (od marca) do dziś jeździ mi się coraz gorzej. Moę to coć z tym konkretnym egzemplarzem - bo poprzednie było wygodne. Dyskomformt w kroczu powoduje ból i po 40-50 km jaja bolą jak cholera. Może ma ktoś doświadczenia z modelami do jakich się przymierzam: SELLE ROYAL Respiro Moderate oraz Allay Sport 1.1. Respiro moderate - to żelowe siodło z wcięciem w środku, Allay Sport ma dodatkowo komorę powietrzną w kroczu ale reszta to pianka ze wstawkami żelowymi. Jeżdżę w spodenckach z wkładką. Czy te modele mogą , powinny być bardziej komfortowe przez to , że są bardziej profilowane w kroczu? Czy poduszka powietrzna zamiast żelu to duża róznica? Może macie jakieś inne propozycję markowych sprawdzonych siodeł trekingowym. Liczę się z wydatkiem bo nie zamierzam oszczędzać na wygodzie . Naczytałęm się o doborze i wiem że dobór to indywidualna sprawa ale nie mam na miejscu tak dobrze wyposażonych sklepów z akcesoriami by przymierzyć się do czegoś lepszego niż tylko siodła poniżej 100 zł. Dzięki z góry za wskazówki.
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2014 2b regulaminu. Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.