Skocz do zawartości

[licznik] ONmove 100 vs 510?

Wero3nika

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

To mój pierwszy post tutaj. Zarejestrowałam się głównie, by poprosić o poradę. Chciałabym kupić licznik, który byłby połączony z pulsometrem i miałby możliwość zgrania treningu na komputer - lubię analizować później co i jak. Jednak chciałabym też żeby nadawało się to do biegania... biegam mało, sporadycznie, ale chciałabym to zmienić. Aktualnie korzystam do biegania z endomondo, ale telefon wiecznie gubi sygnał gps. Pulsometr też mam, lidlowy, z którego zresztą jestem zadowolona z tym, że po treningu nie mam wglądu do tego jak wzrastało/opadało tętno, ile czasu zajął powrót do normy itp. Dla wielu zbędne bajery, ale ja lubię takie rzeczy.

Początkowo myślałam o jakimś garminie, jednak ceny mnie przeraziły. Googluje i googluje i wpadłam na:

http://www.decathlon.pl/zegarek-gps-onmove-100-id_8232217.html 

http://www.decathlon.pl/zegarek-gps-onmove-510-id_8288290.html

Co o nich sądzicie? Może polecicie coś innego?

Co do kwoty to wiadomo - im niższa tym lepiej dla studenckiej kieszeni, ale dopiero mam zamiar odkładać, więc jestem otwarta na propozycje. Jednak nie sądzę, że więcej niż 500 zł byłabym w stanie wydać... 

Bardzo proszę o pomoc :)

Pozdrawiam,

Wero3nika

Napisano

Cześć, z urządzeń z geonaute sama nie korzystałam, ale z tego co się orientuję mają dobre opinie i do użytku amatorskiego są ok. Jak chcesz urządzenie do treningu biegowego łączącego pulsometr z krokomierzem (i pomiarem odległości) i dające możliwość transferu danych do netu, to możesz też zerknąć na adidas micoach pacer, na rower się nadaje tylko jako pulsometr, ale do biegania jest fajne, łączy kilka funkcji

Napisano

żenot 100 po pierwsze nie ma możliwości sparowania z paskiem tętna, po drugie dla biegacza jest bezużyteczny ponieważ nie potrafi wyświetlać tempa wyrażonego w min/km a tylko prędkość w km/h.

Najtańszym żenotem wartym rozważenia jest OM510 z tym, że nie jest on sprzedawany z paskiem pulsometru w komplecie. Takowy trzeba/można dokupić później. OM710 to to dokładnie taki sam funkcjonalnie zegarek jak 510 z tym, że z paskiem pulsometru w zestawie.

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi :) coś już wiem. Faktycznie nie zauważyłam, że 100 nie ma możliwości sparowania z paskiem. O micoachu poczytam. ;) Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie co do wyboru to będę bardzo wdzięczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...