Skocz do zawartości
  • 0

Rower, początki

Gość rowerek

Pytanie

Gość rowerek
Napisano

Witajcie :) Zaczynam moja przygode z rowerem otoz od dwoch dni jezdze po godzinie dziennie tempem okolo 20km/h i mam kilka pytan do osob ktore dluzej uprawiaja ten cudowny sport :D Jezdze w celu spalenia tkanki tluszczowej ktora bardzo mnie irytuje ;/ ale rowniez dla przyjemnosci. Mam zamiar wprowadzic diete bo bez tego raczej duzo nie osiagne. Przez te dwa dni to pozwalalam sobie jeszcze na jedzenie wszystkiego ze tak powiem :P A wiec ile moge zgubic kg w ciagu 3 tygodni takiej jazdy + dieta ? Jak rower wplywa na rozwoj miesni ? Czy osiagne z czasem ladnie wyrzezbione cialo ? ;) Czekam na wasze wypowiedzi w tym temacie :)

Pozdrawiam :)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ehm, zdania na ten temat są podzielone. Ogólnie jednak nie spodziewałbym się cudów. Rower jako narzędzie do rzeźbienia sylwetki nie urywa zadka, ale jest świetnym uzupełnieniem zdrowego trybu życia obfitującego i w inne sporty :) Szczególnie, że poza sportem jest też odpoczynkiem i turystyką w jednym.

Do tego jest też fajny jako pierwszy sport po dłuższej przerwie, by w dość spokojny i mało zagrożony kontuzją sposób przypomnieć ciału czym jest ruch i o co właściwie chodziło z tą poprawną przemianą materii :)

Napisano

Mi się wydaje (wiem trochę po sobie), że większość wybiera rower bo to wygodniej, człowiek mniej się męczy, większe dystanse, może coś pozwiedza przy okazji :) ale (po własnych doświadczeniach), rower nie da takich efektów, jak np. bieganie, które jest sportem ogólnie trudniejszym, mniej przyjemnym i nie tak efektownym jak jazda na rowerze, ale bardziej angażującym mięśnie całego ciała i ogólnie skuteczniejszym jeżeli chodzi redukcję "oponki" :) Polecam biegać, a rower traktować jako uzupełnienie tranigu.

Napisano

Witam. Ja jestem w podobnej sytuacji. W 3 tygodnue zrobiłem lekkie 600 km. I zrzucilem już prawie 6kg, a obwód spadł o 8 cm. Pamiętaj aby jak najszybciej zacząć ćwiczyć aby skóra mogła się kurczyć razem z tłuszczem. Ja biegania nigdy nie lubiłem. Powodzenia w trenowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...